Menü Bezárás

83 évesen lett újra édesapa az orvos: „105 éves koromig akarok élni, hogy lássam, ahogy megszerzi a diplomát”

Egy gyerek születése bármilyen életkorban felejthetetlen pillanat, és ma már teljesen természetes, hogy vannak fiatalabb és idősebb szülők is. De mindig vannak kivételes esetek, amelyek még így is meglepetést okoznak. Dr. Alberto Cormillot esete is pontosan ilyen, hiszen az argentin orvos 83 évesen lett harmadjára édesapa, és ezzel világszerte ismertté vált.

Dr. Cormillot Buenos Airesben született 1938. augusztus 31-én. Orvosként sikeres karrierje volt, pályafutása során ezreknek segített. A magánélete azonban csak 2019-ben került reflektorfénybe, amikor bejelentette, hogy feleségül veszi 48 évvel fiatalabb szerelmét, Estefanía Pasquinit.

A pár első közös gyereke, Emilio, 2021-ben született meg. Sokan kritizálták a döntésüket, és a legtöbben azzal vádolták őket, hogy nem gondoltak bele, mennyi ideig lehet része az idős férfi újszülött fia életének. Őket azonban nem tántorította el a kritika.

Fotó: Dr. Alberto Cormillot/Instagram

„Mindenről, amiről az emberek beszéltek ezen a héten, mi már beszéltünk 3 hónappal ezelőtt. Nem tettem fel magamnak a kérdést az életkorral kapcsolatban, most teszem fel, amikor az emberek elkezdték emlegetni” – mondta az orvos, akinek már két felnőtt gyereke van, egy lánya, Reneé, és egy fia, Adrián. Emilio és idősebb testvérei között 50 év a korkülönbség.

Estefanía gondolatban már felkészült arra a lehetőségre, hogy a jövőben egyedül kell felnevelnie a fiát. A barátaival is megbeszélte a helyzetet, és ők biztosították őt a támogatásukról.

„Igen, meg fog történni, megszületik a gyereked, és a férjed holnap már nem lesz ott melletted az élet logikus okaiból. És amikor már nincs ott, mindannyian ott leszünk, hogy segítsünk neked továbbmenni” – mondták.

Fotó: Dr. Alberto Cormillot/Instagram

Egyelőre azonban a szülők a legnagyobb odaadással nevelik Emiliót. Dr. Cormillot ugyan nem most tapasztalja meg először az apaságot, de az elmúlt években sok minden megváltozott a gyereknevelés területén, amihez hozzá kellett szoknia.

„Tegnap elmentünk babakocsit keresni, és végigcsináltunk egy egész tanfolyamot. Annak idején a babakocsik sokkal egyszerűbbek voltak. Akkoriban még mosható textilpelenkák voltak, most pedig ez is teljesen más” – magyarázta. A szülők ugyanakkor táplálkozás szempontjából is tudatosabban nevelik a gyereküket, úgy döntöttek, élete első két évében nem adnak Emilónak sem cukrot, sem sót.

Fotó: Dr. Alberto Cormillot/Instagram

Ami a férfi felnőtt gyerekeit illeti, ők úgy reagáltak a hírre, hogy kistestvérük születik, ahogy azt az apjuk várta. „A fiam azt mondta, örül, hogy lesz kivel játszania. De Reneé lánygyermekként ambivalens érzéseket tapasztalt. Egyrészt boldog volt, de másrészt nehéz volt neki” – mondta Dr. Cormillot, aki viszont egyértelműen élvezi az apaságot.

Arról is beszélt, hogy az emberek általában elfogultak az idősebb szülőkkel szemben, ami szerinte nem helyénvaló.

„Egy szingli szülőnek lehet gyereke, de egy idősebb embernek már nem. Az időseket eldobhatóként, igen, eldobhatóként, még csak nem is újrahasznosíthatóként kezelik, és ezt sokan elfogadják. Én nem hiszem el ezt, és soha nem is hittem el” – mondta.

Fotó: Dr. Alberto Cormillot/Instagram

Ugyanakkor mindent megtesz annak érdekében, hogy minél tovább részese lehessen a fia életének. Életkora ellenére továbbra is nagyon aktív, még táncolni is jár. Elmondta, hogy néhány orvosi vizsgálat ugyan mutat némi „kopást”, de igyekszik a lehető legteljesebb életet élni.

Hozzátette, hogy szeretne 105 éves koráig élni, hogy lássa felnőni a fiát, és mellette lehessen, amikor megszerzi a diplomáját.

Ennek ellenére minden lehetőségre felkészült, és vett a fiának egy telefont, amit idősebb korában nekiadhat. Erre a telefonra képeket, videókat küld, amiket a fia visszanézhet, ha idősebb lesz.

Fotó: Dr. Alberto Cormillot/Instagram

Dr. Cormillot bebizonyította, hogy az életkor nem lehet akadály, ha egy apa szeretetéről van szó, és minden nehézség ellenére is erőst támaszt nyújt a fiának. Forrás