Menü Bezárás

Oxana Malaya, a kislány, akit 5 éven keresztül kutyák neveltek

A történelem során, sok olyan esettel találkozhattunk, amikor állatok neveltek fel csecsemőket. Ilyen volt Dina Sanichar esete, aki farkasok között nevelkedett, és bár hihetetlennek tűnhet, hogy egy ártatlan kisgyerek életben maradjon a vadállatok között, mégis úgy tűnik, hogy a jóság ereje hatalmas.

Oxana Malaya, a kislány, akit 5 éven keresztül kutyák neveltek

Az ilyen körülmények között nevelkedett gyerekek rendszerint átveszik az állatok viselkedési mintáját, ezért érzéseiket is sajátos módon juttatják kifejezésre.

Egy ilyen csodálatos eset az Oxana Malaya esete is, aki 1983-ban született Novaya Blagoveshchensk-ben, Ukrajnában. A kislány szülei alkoholisták voltak, akik nagyon elhanyagolták gyereküket. Három évet töltött piszokban, hidegben és nélkülözve a kislány, amikor “örökbe fogadták” a házuk mellett élő kutyák.

A szülőknek fel sem tűnt, hogy gyerekük már nincs velük, így a kislány 5 éven keresztül azzal táplálkozott, amit az állatok ajánlottak fel neki. Ez idő alatt csak nagyon ritkán találkozott emberekkel.

Élete első éveiben a kislány csak ezektől az állatoktól kapott szeretetet, mint ahogyan táplálékot is. Az állatokkal töltött évek hatására a kislány felvette azok szokásait, négykézláb közlekedett, csak nyers húst fogyasztott, és a kutyák mellett aludt.

Amikor aztán végre a szomszédok jelentették a hatóságoknak, azok a helyszínre érkezve olyat láttak, amilyet addig még sohasem. Az hatóság embereinek ugyanis meg kellett küzdeniük a kutyákkal, hogy elvihessék mellőlük a kislányt, aki maga is ugatással adott hangot érzelmeinek.

Amikor elvitték a kislányt, az állapota nagyon rossz volt, nem volt képes két lábon járni és nem tudott beszélni. A kutatások ugyanis azt mutatták, hogy ha egy gyerek 5 éves koráig ingerszegény környezetben élve, nem tanul meg beszélni, akkor ez a hátrány már nehezen hozható be.

De Oxana rácáfolt erre a megállapításra, és amint rendezett körülmények közé került, teljesen újjászületett. Megtanulta az evéshez használni a kezeit és egyéb alapvető dolgokat. Megtanult beszélni is, de szókincse nagyon korlátolt volt, beszédhangja egyenletes és ritmus nélküli.

A szakemberek szerint a fiatal lány értelmi képessége egy 6 éves gyerekének felelt meg. Képes volt elvégezni bizonyos utasításokat, szeretett a figyelem középpontjában lenni, de képtelen volt a koncentrálásra. Ha ajándékot kapott, az ösztönöktől vezérelve, mindig igyekezett eldugni társai elől, akár a kutya a csontját. Forrás