Menü Bezárás

Mi van most Csollány Szilveszterrel? Ezek a hírek jöttek az állapotáról

Csollány Szilveszter novemberben kapta el a koronavírust. Decemberben derült ki, hogy a bajnok kórházban van koronavírussal, mégpedig súlyos állapotban.


Csollány Szilveszternek szurkolunk most, élete legnagyobb meccsén /Fotó: Grnák László

Ahogy a Blikk megírta, a tornász még november elején kapta el a koronavírust, aztán két hét után annyira rosszul lett, hogy mentővel Sopronból az egyik budapesti kórházba, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe szállították, s azóta is ott kezelik. Állapotáról semmit sem közöl a család, csupán annyit lehet tudni, hogy a gyűrűn olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló állapota továbbra is válságos, illetve, hogy – állítólag – egy speciális lélegeztetőgépen van.

A tornász két héttel a megbetegedése előtt Janssen vakcinát kapott. Sokáig késlekedett a felvételével, végül egy külföldi munkája miatt mégis úgy döntött, beoltatja magát, legalábbis az orvosa azt állította korábban, hogy Csollány Szilveszter oltott volt. Igaz, ezek szerint a védettség kialakulásának időszakában kaphatta el a fertőzést.

A Bors most azt írja, információik szerint változatlan az állapota, s immár 50 napja van lélegeztetőgépen. A lap Zacher Gábort kérdezte arról a kezelésről, amit szerintük Csollány Szilveszter kap. Zacher általánosságban szólva azt mondta, van remény a felépülésre, hiszen olyan esetről is tudni, amikor valaki három hónap mélyaltatásból tért vissza és gyógyult meg. Persze, sok minden függ attól, milyen állapotban került valaki a kórházba, milyen korú, milyen egyéb betegségekkel küzdő páciensről van szó.

A lap Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornásszal is felvette a kapcsolatot, de ő csak a hírekből értesült Csollány állapotáról. Azt mondta, imádkoznak Csollány Szilveszterért, hogy győztesen kerüljön ki élete legnagyobb csatájából.