Menü Bezárás

Így kér bocsánatot egy nárcisztikus férfi, ha érzi a kapcsolat végét

Pszichológusok szerint nincs rosszabb egy nárcisztikus férfinél, ha a nő hosszú távra tervez. Izgalmas, szenvedélyes és kiszámíthatatlan a kapcsolat, viszont mindent felperzsel maga után a személyisége. Miután pedig ez megtörtént, a lehető legszívszorítóbb eszközöket veti be az újrakezdésért.

Ahogy kezdődik…

A nárcizmus egy olyan személyiségjegy, melynek sokan nincsenek tudatában. Merthogy a félelmetes dühkitörések és személyiségzavar mögött, egy roppant megnyerő, bájos megjelenés lakozik. Párválasztás során ez pedig egy fontos tényező mindenkinél. A kezdet mindig csodálatos, tele izgalmakkal és spontán eseményekkel. Ezen a ponton minden nő úgy érzi, hogy megütötte a főnyereményt és már látja is maga előtt a fényes jövőjüket. Ám minél többet vagy együtt egy nárcisztikus férfival, annál inkább meg van az esély arra, hogy előbb-utóbb meglásd a veszélyes oldalát.

A legtöbb nárcisztikus ember nincs tudatában tettének súlyosságával, kivéve, ha valaki már önismeretbe kezdett. Az első jelek között lehet a nagyfokú hangulatingadozás, önzőség, áldozati szerep felvétele, mártírkodás és még sok minden más, hiszen a nárcizmus rengeteg módon megmutatkozhat. Ezeket a kirohanásokat, viszont mindig a legromantikusabb bocsánatkérés követi, így aztán nagyon nehéz szabadulni egy ilyen személy bűvköréből.

Romantikus üzenetek

A nárcisztikus férfi jellemzője, hogy a vita hevében képes porig rombolni az önbecsülésedet és a kettőtökről kialakított képet, majd a következő pillanatban már ott áll előtted bocsánatkéréssel, vagy hasonló üzenetekkel bombáz egész nap. Mindezt addig teszi, amíg célt nem ér és ha valamihez, hát ehhez nagyon ért.

Leírja, hogy kár lenne azt a sok jót kukába dobni néhány meggondolatlan mondat miatt, felhozza a sérült gyerekkorát és bíztat téged a közös jövőtöket illetően. A szeretethiányos nők pedig különösen nagy veszélynek vannak kitéve, hiszen ők bármit megtennének a biztonságért. Ezt kihasználva pedig a nárcisztikus férfi tudja, hogy gyakorlatilag bármikor visszakönyörögheti magát a nő kegyeibe.

Jönnek az ígérgetések

Mikor már azt gondolnád, hogy köztetek mindennek vége, a nárcisztikus férfi megjelenik az ajtódban és olyan ígéretekkel kecsegtet, melyekre egy nő sem mondana nemet. Még az sem, aki tökéletesen jól meg van önmagával. Mindannyian szeretünk szeretve lenni és a nárcisztikus emberek nagyon jól értenek ahhoz, hogy ezt éreztessék is a másikkal. Még akár egy bocsánatkérő lánykérés, vagy családtervezés gondolata is felmerül benne, amitől persze minden női szív meglágyul. Egy darabig egész jól elvagytok ebben az állapotban, de sajnos ez sem tart sokáig.

Kezdődik a sajnáltatás

Elmondja, hogy milyen borzalmas gyerekkora volt, szörnyű szülői háttérrel és tisztában van azzal, hogy mennyire elrontotta a dolgokat kettőtök között. Talán még egy-két könnycsepp is legördül az arcán és hát persze, hogy máris megsajnáljuk szegényt. Beismeri, hogy azért üvöltözött, csapkodott a vita hevében, mert az apjától is ezt látta és nem volt előtte soha jó példa az ellenkezőjére. A segítségedet kéri a változáshoz és a bocsánatodat az újrakezdéshez. Mindenki érkezik egy meghatározó gyerekkorral, tele sérülésekkel, de ez még senkit nem jogosít fel arra, hogy agressziót alkalmazzon egy vita során.

A testiség mindent feledtet

Legalábbis egy darabig, hiszen tény, hogy a nárcisztikus férfiakkal a legizgalmasabb az együttlét. Amit személyiségük miatt megszenved egy párkapcsolat, a szexuális életük mindeközben szárnyalhat hevességük miatt. Csakhogy ez is ideig-óráig lesz elég és idővel már ez sem kárpótolhat egy nőt mindenért. A bocsánatkérésnél, viszont biztosan bevetik ellenálhatatlan kisugárzásukat, amitől egy pillanatra minden nő úgy érezheti, hogy ő a legszerencsésebb a világon. Forrás: bien.hu