Menü Bezárás

A férj azt mondta a feleségének, hogy már nem olyan szép, mint fiatal korában volt. A feleség válasza minden pénzt megér!

A következő történet futótűzként terjedt el a neten. Egy olyan házaspárral esett meg, akik három évtizede éltek már együtt boldog házasságban. Lehet, hogy a férj tréfának szánta az egészet és csak meg akarta viccelni a feleségét, ám ő olyan méltóságteljesen reagált rá, ami mindenkit ámulatba ejtett.

A pár éppen a 30. házassági évfordulóját ünnepelte. A férj visszaemlékezett azokra az időkre, amikor egy kis lakásban éltek együtt és a felesége még csak 21 éves volt.

Akkor még egy ócska matracon aludtak, fekete-fehér televíziójuk volt és pénzt gyűjtöttek, hogy megvehessék az első autójukat.

Most egy nagy házban élnek, csodaszép ágyuk van ortopéd matraccal, nagy síkképernyős TV-n nézik a filmeket és több autó is van a birtokukban. Habár a felesége már 51 éves, tartja magát elég értékesnek ahhoz, hogy 21 éves párja is lehetne.

A feleség nem gondolkodott sokat. Azt mondta a férjének, hogy lehetne neki ismét fiatal nője, de ebben az esetben neki is újra fiatallá kellene válnia, megelégednie a fekete-fehér televízióval, a kis lakással, az öreg matraccal és azzal, hogy gyűjtenie kell az első autójára.

A nő bölcsességének köszönhetően nem érezte sértve magát a férfi kinyilatkozásán, hanem méltóságtejesen ezt mondta:

“Talán nem fogod már ugyanazokat érezni, mint egykoron, de az életedet sem kezdheted elölről. Ahhoz, hogy ugyanazt éld át, mint akkor, vissza kellene menned a múltba, ami lehetetlen. Egy gazdag ember már nem élvezi ugyanúgy az utolsó pénzen vett pucér kenyeret. Hozzá van szokva, hogy húst egyen vacsorára.”

Az ember idősödve gyakran vágyik arra, hogy újra ugyanolyan érzéseket élhessen át, mint egykoron, amelyek az újdonság varázsával hatnak és izgalommal töltik el őt.

Minden időszaknak megvan a maga varázsa, minden időszakot ki kell élvezni annak teljes valójában és nem szabad a múlthoz ragaszkodni.

Egy idős embernek hálásnak kell lennie azért, amit az életben elért, odaadó feleségéért, aki mellette áll, gyermekeiért és unokáiért. Felesleges visszanézni vagy olcsó, izgalmas örömök után vágyakozni, mert az csak ideig-óráig tarthat, ám egy élet munkáját teheti tönkre.

Tanuljuk meg értékelni azt, amink van és örülni a jelennek.