Menü Bezárás

Hármasikrek születtek a gyöngyösi kórházban, mindhárman D-betűvel kezdődő nevet kaptak

Hármasikrek születtek a gyöngyösi kórházban, a babák teljesen egészségnek örvendenek.

Hármasikrek születtek a gyöngyösi kórházban, ahol az intézmény újkori történetében először születtek hármasikrek – adta hírül a szülést vezető főorvos, dr. Hrabár Jenő, aki a várandóság alatt is végigkövette az apróságok fejlődését. Elmondta, hogy igazi csoda volt megismerni a kismamát és a családját.Dániel, Dorottya és Dorián 2022. január 22-én, éjjel egy óra után pár perccel, ebben a sorrendben látták meg a napvilágot a Bugát Pál Kórház szülészetén. Az édesanya végig nagyon pozitívan gondolkodott, hitt abban, hogy az ikrek egészségesek és, hogy a szülés Gyöngyösön fog megtörténni – idézte fel a főorvos.

Az ikrek teljesen egészségesek, de alacsony súlyuk miatt a Peter Cerny Alapítvány progresszív ellátásuk érdekében a fővárosi klinikára szállította őket. A vámosgyörki édesanyát és az ikreket otthon két fiú és egy lánytesó várja.

A kórház közleménye Weisz Péter főigazgatóra hivatkozva arra is kitér, hogy az intézmény szeretné viszonozni a kismama bizalmát, hogy a gyöngyösi kórházat választotta, és a most született kisbabák részére egy speciális babakocsi beszerzésében nyújt majd segítséget.

Fotó: Illusztráció