Menü Bezárás

Ha így tárolod a hagymát, akár 6 hónapig is eláll: olyan friss marad majd, mint amikor megvásároltad!

A hagyma és a fokhagyma nagyon hamar és könnyen megrohadhatnak, ha nem jól tároljuk őket, de szerencsére létezik egy trükk, mellyel akár fél évig is elállnak majd.

Ezt a konyhai praktikát neked is ismerned kell!

A vöröshagyma és a fokhagyma olyan alapélelmiszernek számítanak, melyek nélkül gyakorlatilag lehetetlen főzni: szinte minden ételbe kell valamelyikből egy kevés, gondoljunk csak a finom magyaros levesekre, egy jó pörköltre vagy akár a vegetáriánius fogásokra.

Nélkülözhetetlen alapanyagok tehát az előbb említett zöldségek a konyhában, így érdemes belőlük mindig tartani egy keveset otthon, azonban nem mindegy, hogyan tároljuk őket, hiszen nagyon hamar veszíthetnek frissességükből, és használhatatlanná válnak, végül pedig a kukában landolnak.

Van azonban egy olyan bevált módszer, mellyel a hagymafélék több hónapig, akár fél évig is elállhatnak – írja az Origo.

Mutatjuk, hogy pontosan mit kell tenned ahhoz, hogy elkerüld a pazarlást, és alaposan be tudj tárazni ezekből az egészséges és sokoldalú zöldségekből!

  1. Azt mind tudjuk, hogy a hagymaféléket érdemes sötét, hűvös és jól szellőző helyen tárolni, így általában egyből mindenki a spájzba, egy műanyag rekeszbe vagy dobozba teszi ezeket a zöldségeket, miután megvásárolta őket. Ez azonban nem a legmegfelelőbb tárolási mód…
  2. A hűtőszekrény szintén nem megfelelő ahhoz, hogy a hagyma sokáig elálljon és friss maradjon, ugyanis bár kevesen tudják, de a hűtőben hamarabb romlik a zöldség, és akár még a penész is felütheti a fejét.
  3. A legjobb módszer, ha a hagymát egy több helyen kilyukasztott papírzacskóban tároljuk, ezzel ugyanis megfelelő, jól szellőző helyet biztosítunk a zöldségeknek, ezáltal több ideig, akár fél évig is frissek maradhatnak. A műanyag zacskó azonban nem felel meg a célnak, sem pedig a különböző tárolóedények, hiszen azok nem szellőznek olyan jól, mint a papír, amit érdemes fellógatni egy sötét, hűvös helyre.