Menü Bezárás

Az édesanyák varázsaltos ereje – ha valami nyomja a lelkedet, mindig menj haza

Vannak olyan pillanatok az életben, amikor annyira rosszul érzed magad, hogy szó szerint semmit nem akarsz: sem beszélni, sem enni, sem sírni, sem aludni.

Csak arra vágysz, bárcsak újra ártatlan gyerek lehetnél, hogy édesanyád átöleljen, tiszta és meleg hangján megnyugtasson téged.

Az anyáknak varázslatos képességük van: képesek elüldözni mind a fizikai, mind a lelki fájdalmat.

Erről szól a következő történet is:

„Amikor valósággal elborítottak a problémák, és édesanyámnak panaszkodtam az életemről, ő így válaszolt:

– Nem ismerem az összes részletet, de egy dologgal a segítségedre lehetek: egy ajtóval.

Amikor először hallottam ezeket a szavakat, meglepődtem, nem tudtam, pontosan mire gondolhat. De aztán megmagyarázta:

– Bármi történhet ebben az életben, egyetlen dolog kivételével: az soha nem történhet meg, hogy az én ajtóm ne álljon nyitva előtted. Ezért aztán bármikor, amikor úgy érzed, elfáradtál, nem tudod folytatni, úgy döntesz, hogy meg kell pihenned, elveszítesz valamit, csalódott leszel vagy beteg, összezavarodsz, és nem tudod hová fordulj, akár igazad van, akár nincs, mindig hazajöhetsz. Hozzám. Megígérem, hogy nem teszek fel kérdéseket. Megígérem, hogy puha és kényelmes ágyat biztosítok neked, táplálékot a testednek és a lelkednek egyaránt, miközben a macska ott dorombol melletted, és bármit megadok neked, amit csak kívánsz.”

Nos, pontosan ilyen egyszerű dolgokon múlik a boldogság. A boldogság egészen egyszerűen azt jelenti, hogy tudod, van valaki az életedben, aki segít neked, és akinek az ajtaja mindig nyitva áll előtted.