Menü Bezárás

A mókus évek óta minden nap kopogtat a család ablakán – 8 év után rájönnek, mit akar

A mókus minden nap bekopogtat a család ablakán, nyolc év múlva megértik, mit akar nekik megmutatni.

Aki vadállatot ment meg, annak azzal is tisztában kell lennie, hogy valószínűleg el kell engednie az állatot, amint az jól van és elég erős lesz. Leggyakrabban az állat ösztönei veszik át a hatalmat, és lehet, hogy soha többé nem látja az állatot. De minden szabály alól vannak kivételek, és az egyik ilyen kivétel Bella, a mókus”.

Brantley Harrison anyuka családjával együtt vállalta, hogy befogadja Bellát, amikor az mindössze 4 hetes volt, és megsérült egy bagollyal való harc után.

A család már korábban is hozott haza vadállatokat, de fogalmuk sem volt róla, hogy Bella mennyire különleges lesz számukra.

Bella egyike volt annak a négy másik mókusnak, amelyet a család szintén behozott. A mókusokat a hideg télen át tartották, majd áprilisban, amikor már elég meleg volt ahhoz, hogy jól érezzék magukat, szabadon engedték őket.

Nem sokat látták mókus barátaikat, miután az állatokat visszaengedték természetes élőhelyükre – kivéve Bellát!

Napokkal a mókusok szabadon engedése után Bella visszatért. A család időnként a többi mókusra is vigyázott, de Bella viselkedése más volt

Általában az ajtóban áll, és várja, hogy valaki a családból eljöjjön és találkozzon vele.

A legelképesztőbb dolog az, hogy nyolc éven keresztül szinte minden nap meglátogatta őket. Idén még néhány újszülött gondozásában is segítettek neki.

– Elképesztő volt látni, ahogy a kis mókus, akiről gondoskodtam, a saját kicsinyeit gondozza” – meséli Brantley

Bellának soha nem kell egyedül lennie!