Menü Bezárás

A házaspár évekig kerülte a fogorvost – fogproblémáik miatt súlyos egészségügyi gondjaik lettek

Janice és Greg Wait, az angliai Leicestershire-ből, annyira rettegtek a fogorvostól, hogy hosszú éveken át semmilyen fogászati kezelést nem kaptak. Janice 2015-ben már 15 éve nem járt fogorvosnál, miután eltávolítottak egy tályogot a fogínyéből, és a fájdalmas kezelés traumatizálta a nőt.

„Borzasztó volt a fájdalom, őszintén szólva szívesebben szülnék még egy gyereket, minthogy újra átéljem azt” – fogalmazott a nő. Greg pedig több mint 30 éve nem kereste fel a fogorvost – utoljára 19 évesen volt egy foghúzása, ami nagyon megviselte.

Janice 2015-ben már 15 éve nem járt fogorvosnál

A házaspár annyira elhanyagolta a fogait, hogy azok már szinte maguktól kiestek, és alig maradt néhány darab a szájukban, de azok is rengeteg fájdalmat és egészségügyi problémát okoztak. Mivel nem voltak fogaik, nem tudtak egészségesen táplálkozni, és az egészségtelen étrend Greg esetében drámai fogyáshoz, Janice esetében pedig jelentős plusz kilókhoz vezetett.

Mivel csak puha ételeket, leginkább pudingot és olvasztott sajtot tudott enni, Janice annyira elhízott, hogy az már súlyos egészségügyi problémákkal járt. Több mint 184 kilót nyomott, a szívére hatalmas plusz terhelés nehezedett, ráadásul a veséi is elkezdték felmondani a szolgálatot. A helyzet annyira rosszra fordult, hogy a nő 20 éves lánya, Lorna, kénytelen volt ápolni őt, és az orvosok visszautasították a gyomor-bypass műtétet, amíg Janice egészségi állapota nem stabilizálódik.

Greg több mint 30 éve nem kereste fel a fogorvost

Janice és Greg tisztában voltak vele, hogy sürgősen változtatniuk kell, de mindketten rettegtek megtenni az első lépést. Végül az ITV csatorna egyik műsora, az Our Life, és annak műsorvezetője, Katie Piper segítettek nekik, és a külső nyomás hatására a házaspár végre felkeresett egy fogorvost. Gregnek súlyos parodontózisa volt, és ekkor már csak 9 foga maradt, amiket a fogorvos kénytelen volt kihúzni, és a férfi teljes alsó-felső műfogsort kapott. Mivel azonban az alsó fogínye teljesen elsorvadt, a műfogsor rögzítése nagyobb problémát jelentett, és Gregnek még néhány hónapot várnia kellett, hogy visszakapja a mosolyát.

Janice korábban megkaphatta új fogsorát a férjénél. Amikor megkapta új fogait, kimondhatatlanul boldog volt, és büszkén mutatta meg azokat férjének és lányának. „Annyira másképp nézek ki, nem igaz?” – kérdezte Janice, amikor először meglátta magát a tükörben, majd hozzátette: „Furcsa érzés, de érthető, hogy furcsa, és elhiszem a szeretteimnek, hogy jól néznek ki a fogaim, szerintem is jól néznek ki, és jó érzés, egyszerűen el sem hiszem, hogy tényleg vannak fogaim.”

Janice váratlanul hunyt el

Mielőtt azonban Greg is megkaphatta volna a teljes fogsorát, a családot szörnyű tragédia sújtotta. Janice egy éjszaka váratlanul meghalt álmában. Súlya annyira keményen megdolgoztatta a szívét, hogy az végül nem bírta tovább a terhelést, és egyszerűen megállt.

Két hónappal felesége halála után végre Greg is megkaphatta a teljes műfogsort. „Janice segített, hogy végigcsináljam, és, bár nincs itt, tudom, hogy most is lát engem onnan, ahol van. Ő adott nekem bátorságot, hogy folytassam. Szeretném, ha most is itt lehetne” – mondta a férfi.

Greg felesége halála után kapta meg végleges fogait

Greg elveszítette a feleségét, de kapott egy újabb esélyt, hogy rendbe hozza az életét, és az új fogakkal készen is állt erre. Lorna hihetetlenül büszke az édesapjára, akit korábban csak régi családi fotókon látott teljes, egészséges fogsorral.

„A mai nap megváltoztatott, és megváltoztatta az egész életemet” – ismerte el Greg azon a napon, amikor végre visszakaphatta a mosolyát.