Menü Bezárás

A 2024-es év tarot kártyája az Erő – Az év radikális tanulsága az elveszített és visszanyert erő

Míg numerológiai szempontból 2024 a 8-as szám egyetemes rezgéseinek hatása alatt áll, a tarot szempontjából az Erő kártyalap szimbolizálja ezt az évet. Az Erő a Rider-Waite-Smith tarotban a Nagy Arkánum 8. lapja. Ez a kártya azt mutatja nekünk, hogy 2024-ben az elme átveszi az irányítást az anyag felett, vagyis itt az ideje, hogy legyőzzük a félelmeinket, és más gondolkodásmóddal közelítsünk a problémákhoz, hogy még a leküzdhetetlennek tűnő helyzeteken vagy akadályokon is felülkerekedjünk.

Az év egyetemes tarot kártyája felfedi számunkra, hogy milyen archetipikus témák és általános energiák hatnak ránk abban az évben, ugyanakkor azt is, melyek az év energetikai irányai, lehetőségei és kihívásai spirituális szempontból.

Míg a 2023-as évet a Diadalszekér kártya jelképezte, és ezáltal olyan időszak volt, amikor minden állandó mozgásban volt, az Erő lap által képviselt év teljesen más energiával rendelkezik. Amikor ez az energia megjelenik bármilyen tarot jóslás közben, biztosak lehetünk benne, hogy a nyugalom és a tisztánlátás kerül előtérbe, nem pedig az impulzivitás és a túláradó érzelmek.

Az elmúlt hónapok vagy évek talán nem túl boldog pillanatai után itt az ideje, hogy visszavegyük az erőnket, legyőzzük az előttünk tornyosuló akadályokat, derűsek és bátrak legyünk, annak tudatában, hogy minden elmúlik, és bármit képesek vagyunk átvészelni.

Az Erő kártya általában egy nőt és egy oroszlánt ábrázol, és a női alak általában éppen bezárja az oroszlán száját. De ez a lap egyáltalán nem a hencegésről és a saját erőd nagyképű eltúlzásáról szól. Az oroszlán a nyers erőt, a szenvedélyt, a vágyainkat jelképezi, míg az oroszlánt uraló és megszelídítő nő annak a belső erőnek a szimbóluma, amely a kegyelem, a finom csipkekesztyűbe burkolt erő, az irányítás és a fegyelem révén legyőzi a vadat. A nő nem habozik cselekedni, amikor ez az erő agresszívvá, uralkodóvá vagy akár brutálissá is válhat, és pozitív irányba tereli és hasznosítja azt. Ő irányítja az oroszlánt, de ezt szelídséggel és együttérzéssel teszi, anélkül, hogy túl kemény lenne.

Ha megnézzük a nőalakot az Erő kártyán, láthatjuk, hogy a talán nem éppen kívánatos körülmények közt is milyen nyugodt az arckifejezése. A veszély ellenére nem veszíti el a fejét, nem sikoltozik, nem sír, hanem szembenéz az előtte álló szörnyeteggel. Ezért ahelyett, hogy elveszítenénk a fejünket a kiszámíthatatlan helyzetek vagy életkörülmények láttán, az Erő arra ösztönöz minket, hogy lépjünk egyet hátra, vegyünk egy mély lélegzetet, és higgadtan gondolkodjunk el a következő lépésünkön. Egy nehéz helyzet vagy probléma félig-meddig már meg is oldódik, ha szelíden és türelemmel közelítünk hozzá, miközben nagy bátorságot tanúsítunk.

A 2024-es év tarot kártyája az Erő - Az év radikális tanulsága az elveszített és visszanyert erő
Fotó: Shutterstock

Másrészt egy olyan évben, amelyet az Erő energiája ural, olyan egyetemes és kollektív témákat találunk a világban, amelyek az egóval, a hatalommal, az uralkodásra való hajlammal kapcsolatosak. Lehet, hogy a világ vezetői pozícióiban sokan a manipuláción, megfélemlítésen vagy félelmen alapuló technikákat alkalmaznak majd, és szeretnének tündökölni és a középpontba kerülni, de azok fognak győzni, akiknek sikerül bizalmat, kedvességet sugározniuk, és érdemeik révén kivívják mások csodálatát és tiszteletét. Az emberek, különösen a háború kontextusában, azt akarják majd, hogy egy olyan tekintélyes személyiség képviselje őket, aki egyben együttérző, békére törekszik és képes a kedvességre és elkötelezettségre, nem pedig csak nagy szavakra és ígéretekre.

Az Erő a hatalmak újraszervezéséről, a kompromisszum szükségességességéről és arról a képességről is szól, hogy hajlandók vagyunk valóban meghallgatni mások igényeit. Az Erő által szimbolizált évben jó, ha a belső erőnk fejlesztésén dolgozunk, két lábbal a földön maradunk, ugyanakkor jobban vigyázunk önmagunkra, hogy erősebbnek érezzük magunkat, és ha meghozunk vagy meg kell hoznunk bizonyos döntéseket (mind személyes, mind kollektív szinten), azt tudatosan, bölcsen, teljes felelősséggel tegyük, mert a döntéseink következményeit a saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a jövőben.

Ez a lap megmutatja nekünk, hogy 2024-ben az elme átveszi az irányítást, ezért itt az ideje legyőzni a félelmeinket, és más gondolkodásmóddal közelíteni a dolgokhoz, hogy még a leküzdhetetlennek tűnő helyzeteket vagy akadályokat is legyőzzük. Ha ebben az évben nehezebb helyzetekkel vagy körülményekkel kell szembenéznünk, vagy olyanokkal, amelyek mentálisan és pszichésen nagyobb terhet jelentenek a számunkra, meg kell őriznünk a türelmünket és a bátorságunkat, és ezekre a tulajdonságokra kell hagyatkoznunk a legnagyobb szükség idején.

Az érzelmi egyensúly a kulcs ebben az évben, és ha sikerül ezt megteremtenünk még érzelmileg destabilizáló körülmények között is, akkor elmondhatjuk, hogy valóban megértettük az idei év alapvető vibrációját.

Az igazi szupererő azt jelenti, hogy szeretettel, megértéssel, együttérzéssel és empátiával reagálunk még a legnehezebb, legnagyobb kihívást jelentő pillanatokban is, még akkor is, ha az ösztönünk az ellenkezőjét diktálja, ha képesek vagyunk érzékenységet és sebezhetőséget mutatni akkor is, amikor könnyebb lenne engedni a sérelmeinknek.