Menü Bezárás

OLVASÓINK ÍRTÁK: Így védekezünk mi a poloskák ellen

Összeszedtünk egy csokorra valót a poloska invázióval kapcsolatos vélemények közül.

‘A IX. kerületben lakom bokros, fás környezetben. Rengeteg van itt is, megrágják a balkonnövényeket, ilyenkor kezdenek menedéket keresni a lakásban,. Van sima zöld, pöttyös és szürke is.A minap a napsütötte ablakról, függönyről legalább 20-at porszívóztam fel hirtelen. Talán ez a leghatékonyabb fegyver ellenük. Mennyi lehet még amit nem vettem észre…’

Van egy Decis nevű permetszer és a petróleum hatásos ellenük. Petróleumból lehet venni szagtalanítottat is. Nekünk használt a kertben.

Hát a levendulát nem igazán kedvelik! Amíg nem volt az erkélyen ,napi 10-12 poloska is előfordult, most 4-5!


Berettyóújfaluban mindenhol repkednek….most a szőlőn tanyázik egy nagy családnyi.

Imádják a tűzbabot. Mi azért ültettünk, mert ha megjelennek, azon jelennek meg először. Azt lepermetezzük Karate nevű permettel. Így sikerült megmenteni a paradicsomot. 🙂

Amikor lehűl a levegő, de a házfal még meleg, hát nem akarok nagyot mondani de ha nincs 50-60 db egy se. Mondanám, hogy a mi házunkkal van a baj, de 3 másik szomszédos ház fala is pöttyös… Mifelénk még nem láttam zöld színűt itt a sötét szürke, mintás vékony poloska van. Kigoogle-ztam és a képek alapján egy Magyarországon 2 éve elszaporodott Keleti fajta poloska ami nálunk van. Nincs mit tenni ellene, hiába szúnyogháló minden ablakon, a legkisebb rést is megtalálják, ha csak 5 percre nyitva hagyjuk az ablakot. Jó lenne valami hatásos ellenszer, mert az időjárás előrejelzést nézve még jó darabig nem lesz fagy ami kiirtaná őket.

Nálunk is ez van….már kezdünk megőrülni.. 🙁 Idáig a rozsdamaró, meg a sósavas víz használt. Ezzel csak az a baj,hogy minden egyebet kimar, de engem már ez sem érdekel. A boltban kapható rovarirtók hatástalanok.

Szabadszàllàs 2 éve küzdünk ezekkel a zöldekkel heti permetezés s vigyorognak a dögök…..

Protect légy- és szúnyogirtóval fújom őket pár percig még kapáloznak, de utána megdöglik.

Én műanyag csavaros tetejű dobozzal vadászom le őket a tetőablakok környékén, benne is múlnak ki. Nagyon utálom a szagukat, mert annak idején édesanyám Kecskeméten ha véletlenül összenyomta őket irtózatos bűzt árasztottak. Ő gyufás skatulyával vadászta….

Én nem csapom agyon mert büdös, gusztustalan. WC papírral megfogom, lehúzom oda, ahová való. Ha kihajtom, visszajön. A legkisebb rést megtalálják. Mindenhol szúnyogháló van, és rájöttünk, hogy a redőnyök zsinórjának bejövetelénél is befér. Esténként vadászunk, 7-8 még így is akad. Sajnos a ház sárgás színű, na azon a napsütésben még 20-30 is található, pontosan az ajtó mellett. Próbáltuk lefújni őket már mindennel, de hiába.

Én a Raid hangya és csotányírtóját vetettem be hatásos !

Szigethalmon is rengeteg van. Paradicsomokat, káposzta féléket tönkre tették.

Hát nálunk Százhalombattán is megjelentek a ,, bevándorlók ‘ a délutáni napsütés vonzza őket ilyenkor nem tudok kiülni az erkélyemre élvezni a napsütést mert egyfolytában repkednek. Alig várják , hogy kinyíljon az ajtó és már huss bent is vannak a lakásban! Aztán találd is meg! Láttunk már zöldet, szürkét és barnát is.

Bejönnek a harmadik emeletre és nem nagyon tudok védekezni ellenük!

Én a negyediken lakom… az erkély tele van velük 🙁 olyankor kinyitom egy kicsit az ajtót… fújok rájuk gyorsan chemotox-ot… majd,mint a villám becsukom az ajtót, mert 100-an 1000 felé repülnek… majd negyed óra múlva kinyitom az ajtót,és nincs egy sem 🙂 Eliszkolnak… de nem találok lehullva 1 db-ot sem, hogy megdöglött volna a szertől.

Kaposváron lakom. Nem túlzok ha azt mondom minden tele van velük. De nem csak ez a zöld szaporodott el hanem a fekete is. Apró pöttyök vannak a hátukon. Az üvegházban is tele a paprika a paradicsom,minden. A chili paprikáimon is azért vannak fura foltok. De a növények szárán is sok a fekete folt. A málna ehetetlen volt. Szörnyű.

Én szódabikarbónával és ecettel fújtam le őket, de 3-4 napnál tovább nem tartott. Egy paradicsomon 2-3 mocsodék volt. A frász jött rám!! A fügén és a virágokon is sok van. Szóval mindent megrágnak szörnyű!!!!!!!!!!!!!!!!

Idén tele volt a zöld poloskán kívül legalább még kétféle feketével is. Az egyik sima fekete a másiknak a háta szélén fehér csík helyezkedik el körben. Ez utóbbiakat csak az idén láttam. De szinte invázióként. A zöld poloska kb 3 éve jelent meg a kertünkben, tavaly rengeteg volt az idén jóval kevesebb. Ugyanakkor a fekete bőven pótolta a létszámhiányukat. Nem hiszen, hogy az lenne a megoldás, hogy szépen kitesszük, hagy szaporodjanak, ugyanakkor én is irtózom a bűzüktől. A lakásból való kitevéshez nem kell abraka-dabra puszta kézzel megfogom, lazán tartom az összecsukott markomban és kidobom, ilyenkor rendesek, nem eresztik ki a bűzüket. Forrás