Menü Bezárás

Nyílt levél azokhoz a nőkhöz, akik nem a megfelelő férfiaknak szentelik az életüket

Mindenekelőtt tudnod kell, hogy csodálatos dolog, ha megpróbálsz másokról gondoskodni. Őszintén. Nem sok ilyen ember van a világon.

Valóban hihetetlen, hogy bármire kész vagy egy kapcsolat érdekében. Ugyanakkor elszomorító a gondolat, hogy annyira önzetlen vagy, hogy feláldozod a saját jólétedet olyan emberek kedvéért, akik néha meg sem érdemlik azt.

Egyetlen perc habozás nélkül készen állsz rá, hogy odaadd a szíved azoknak, akik meg sem érdemelnek téged.

Sok ilyen „elveszett lélek” van a világon. És te egészen elképesztő módon képes vagy meggyőzni magadat arról, hogy te megmentheted őket. De sajnos az igazság az, hogy csak kihasználják a jóindulatodat.

Igen, pontosan ez történik. Azok, akiken te a legnagyobb őszinteséggel próbálsz segíteni, kihasználnak. Nem veszed észre? Egyszerűen csak kihasználják a jószívűségedet. Amíg csak adni tudsz nekik valamit, továbbra is kihasználnak majd, és ha már nincs hasznuk belőled, egyszerűen eldobnak maguktól. Te pedig egyedül maradsz a szomorúsággal, keserűséggel és csalódással.

Nagyon szeretném azt mondani, hogy ha mindig ilyen jó és őszinte maradsz, ezek az emberek biztosan értékelni és szeretni fognak. De ez nem igaz. Túl sok rossz ember van a világon. És te a szíveddel képtelen vagy kiszűrni ezeket az embereket.

Ez pedig oda vezet, hogy olyan férfiakkal kerülsz kapcsolatba, akik csak játszanak az érzéseiddel. Sőt, sértegetnek, megaláznak és manipulálnak. Vagyis te mindent megteszel értük, ők pedig tönkretesznek téged.

Bármennyire fájdalmas is legyen erről beszélni, de ezek az emberek csak átmenetileg vannak jelen az életedben. Akkor jelennek meg a láthatáron, amikor az érdekeik azt kívánják, és elhagynak, amint már nincs rád szükségük.

Ilyen emberek sajnos léteznek, ezen nem lehet változtatni. Nem is egyel találkozol majd az életed során, aki édes, de hamis szavakkal hiteget majd. Az a legszomorúbb, hogy ezek mögött a kedves szavak mögött nincs egy morzsányi őszinteség vagy jó szándék sem. Csak azt akarják, hogy teljesítsd a kívánságaikat, és szinte biztosra veszik, hogy sikerrel is járnak.

Ezeknek a férfiaknak egyetlen céljuk van: hogy maximálisan kihasználjanak téged. Egyáltalán nem szeretnek. Mellettük soha nem fogod biztonságban érezni magad. Soha nem leszel nyugodt és bizakodó. Soha nem ismered meg azt a békét és harmóniát, amit megérdemelnél. A kedvességedért és a nyitottságodért cserébe nem kapsz mást, mint állandó stresszt, bizonytalanságot, szorongást és félelmet. Könnyűszerrel kihasználják a sebezhetőségedet, és pokoli fájdalmat okoznak.

Időnként úgy tűnik, hogy csak fájdalmat és frusztrációt kapsz az élettől. De ez nem így van. Nem kell megváltoznod. Ne mondj le a kedvességről és a jóindulatról csak azért, mert vannak önző és tisztességtelen emberek a világon. Mert a végén te aratsz győzelmet, nem ők.

Igen, kihasználták az őszinteségedet. De mindig is azok maradnak, akik voltak: nyomorúságos, lelkileg szegény emberek. Egy napon találkozol majd a férfival, akit igazán megérdemelsz, és elnyered a méltó jutalmat a türelmedért. Abban a pillanatban megfeledkezel az összes képmutató férfiról, aki valaha megbántott.

Ha hűséges maradsz önmagadhoz, elnyered a létező legnagyobb jutalmat: az igaz szerelmet. Azt a szerelmet, amit megérdemelsz.

Szeress továbbra is úgy, mint eddig, tiszta szívből, és végül találsz valakit, aki ugyanígy érez irántad. Megérdemled, hogy szeress, és hogy szeressenek.