Menü Bezárás

Miss Nepál kegyetlen reakciókat kapott a 2023-as Miss Universe szépségversenyen való részvétele miatt

A Miss Universe 71 éves története során most először vett részt plus size versenyző. A 22 éves Miss Nepál beírta magát a verseny történetébe azzal, hogy magabiztosan mutatta meg lenyűgöző alakját. Miközben sokan támogatták és dicsérték a szépségét, szerte a világon rengetegen kritizálták is. Őszintén beszélt ezekről a megjegyzésekről, és elmesélte tapasztalatait.

Ragyogott a magabiztosságtól.

Jane Dipika Garrettet kellemes meglepetésként érte a 2023 novemberében megrendezett versenyen való szereplése. Mindig is arról álmodott, hogy modell lesz, ám komoly önértékelési gondokkal küzdött. A verseny során túlnyomóan pozitív reakciókat kapott, ez pedig megerősítő tapasztalat volt számára, újra rálelt önbizalmára saját identitása elfogadásával.

Elmondta, nem számított arra, hogy ekkora tapsot kap a színpadon. Ahogy fogalmazott, valójában semmire nem számított, és csak azért vett részt a versenyen, hogy képviselje hazáját és “a nőket az egész világon”.

A vélemények megoszlottak.

Annak ellenére, hogy világszerte sokan dicsérték fantasztikus külsejét, a 22 éves nő elmondta, kemény kritikákat is kapott. Bevallotta, hogy sok üzenet a legkevésbé sem volt pozitív, és elérte azt a határt, hogy akár kegyetlennek is nevezhetnénk.

“Olvastam olyanokat, hogy ‘Ez a nő egy bálna’ vagy ‘Miért nem jársz edzeni?’ és hasonlókat – mesélte. – Ők nem ismerik a történetemet, fogalmuk sincs, min mentem keresztül” – tette hozzá.

Nem hagyta, hogy a nehézségek az útjába álljanak.

Janet elmondta, hogy PCOS-sel, azaz policisztás ovárium szindrómával küzd. Ilyenkor a petefészkek több androgént termelnek, mint amennyi átlagos esetben megtalálható a női testben. A PCOS-nek számos tünete és hatása van, köztük a hízás, a menstruációs zavarok, az akné és a fokozott szőrnövekedés.

Elmondta, hogy rengeteg plusz kilót szedett fel a betegsége miatt. “A mentális egészségemre is rányomta a bélyegét, és az önbecsülésemre, mert azt gondoltam, nem vagyok elég jó, nem vagyok elég szép.”

Ám Garrett olyan utat járt be, melynek során megerősítette a pozitív hozzáállását, és végre megbékélt a saját testével. A színpadon sugárzó magabiztosságát figyelve nyilvánvaló, hogy sikerült elfogadnia önmagát.

Miss Nepál valóban káprázatosan néz ki, szereplése a Miss Universe versenyen pedig óriási előrelépés a női test sokféle szépségének elfogadásához. Forrás: kuffer.hu