Menü Bezárás

Miért marad annyi okos és csodálatos nő évekig szingli

Valószínűleg neked is van olyan okos és gyönyörű barátnőd, aki még mindig egyedülálló, és nem is érted, miért nem akar megállapodni, és miért nem tervez már családot. Lehet, hogy ő maga csak viccelődik a témán, de a háttérben valójában sokkal komolyabb tényezők állnak.

Egyre több gyönyörű és okos nő dönt úgy, hogy nem vágyik párkapcsolatra. Az amerikaiak körülbelül 50,2 százaléka egyedülálló, ez körülbelül 124,6 millió embert jelent, és az Egyesült Államokban több az egyedülálló, mint a házas nő. Lássuk, mi állhat ennek hátterében.

1. A modern nők függetlenek

A nők sokat küzdöttek a jogaikért, és elkezdték megváltoztatni a világot. Egyre több nő kap olyan munkát, ami legalább olyan jó, ha nem még jobb, mint amit egy férfi kaphat, és így a nők egyre függetlenebbé válnak. Többé már nem kell egy férfi segítségét kérniük a fizikai munkához sem, mert egyszerűen felhívhatnak egy szolgáltatót, és fizethetnek a munkáért. És lássuk be, ez néha gyorsabb is, mintha arra várnánk, hogy a férjünk elintézzen valamit.

2. A nők kezdik jobban tisztelni a szabadságukat és a szabadidejüket

Tehát most, ahelyett, hogy otthon főznének a férjükre és a gyerekekre, miután végeztek az irodában, inkább saját magukra fordítják a szabadidejüket. A spa, vagy egy szépségszalon meglátogatása, vagy éppen a vásárolgatás, vonzóbb tevékenységnek tűnhet, mint a gyereknevelés, és a takarítás.

3. Érzelmileg egyre stabilabbá válnak

Amikor az emberek az egyedülálló macskás nőkről viccelődnek, tulajdonképpen nem is állnak olyan messze a valóságtól. A nők manapság erősebbek, érzelmileg stabilabbak és képzettebbek. A modern világ megközelítőleg ugyanazokat a lehetőségeket biztosítja a számukra, mint a férfiaknak. És ez pszichológiai értelemben is hatással van a nőkre. Egy nőnek ma már nem kell attól tartania, hogy egyedül marad, minden megélhetési lehetőség nélkül. Ebben az esetben pedig, jobb, ha megvárod a megfelelő partnert, nem kell beérned valakivel, akit nem szeretsz, vagy nem tisztelsz.

4. A modern nők elkezdték felfedezni az alternatív kapcsolatokat

Manapság már nem kell félnünk kimutatni a preferenciáinkat a kapcsolataink terén. Úgy élhetünk, ahogy jónak látjuk, és a többség már nem ítél el, ha azonos nemű párunk van, vagy esetleg nyitott kapcsolatban élünk. Ebből nyilvánvalóan következik az is, hogy egyre több pár dönt úgy, hogy nem házasodik össze, ehelyett inkább csak együtt élnek.

5. A modern nőknek nagyon magasak az elvárásaik

Amikor megkeresed a saját magad bevételét, van egy-két diplomád, odafigyelsz a külsődre, és más területeken is fejleszted magadat, akkor nyilvánvalóan olyan férfit szeretnél magad mellé, aki szintén megüti ezt a lécet. Nem akarsz elfogadni egy olyan férfit, aki nem értékeli az erőfeszítéseidet. Az alacsony színvonalat nem érdemes tolerálni, mert az nem hozhat számodra jobb életet. Könnyebb egyedül maradni, és gondoskodni önmagadról.

6. A férfiak jobban félnek szép és okos nőkkel ismerkedni

Amikor a férfiak egy gyönyörű, független és okos nőt látnak, nem szívesen teszik meg az első lépést, mert arra gondolnak, hogy egy ilyen nagyszerű nő biztosan nem lehet egyedülálló. Ráadásul senki nem szereti, ha visszautasítják. A nők többsége pedig soha nem teszi meg az első lépést, mert úgy érzik, már így is éppen eleget tesznek az életben.

7. A modern nők már nem hisznek a tündérmesékben

Igen, a nők bizalma a férfiakkal szemben jelentősen megrendült a fogyasztói társadalom modern normáinak fényében. Senki nem szeretné, ha összetörnék a szívét, és hány történetet hallottunk már nőkről, akiket elárultak, becsaptak? Emellett gyerekkorunk óta látunk olyan filmeket, amelyekben a főszereplő nő saját vállalkozást vezet, vagy egyszerűen csak rendkívül sikeres a munkájában. A modern világ modern prioritásokkal szolgál, és mi elfogadjuk ezeket.