Menü Bezárás

Így tisztítsd meg a fából készült konyhai eszközöket

Fakanál, favilla, fatányér – fogd a kezedbe és szagold meg őket! Tömény ételszagot árasztanak magukból? Olaj, húsok, fűszerek és megannyi más, amivel találkoztak, mióta csak használod őket. Pedig mindig alaposan mosogatsz, igaz? A fából készült konyhai eszközöket a szokásos mosogatással nem tudod alaposan megtisztítani, más módszert kell használnod, ha tisztának és higiénikusnak szeretnéd érezni őket. Az ehhez szükséges alapanyagokat megtalálod a konyhában!

Citrom

Tégy fel vizet forrni és a forrásban lévő vízbe facsard bele egy citrom levét. Kapcsold le a lángot, majd a vízbe tedd bele a fából készült konyhai eszközöket és hagyd őket ázni 15 percig. Mikor a víz már kihűlt, készíts újabb forró citromos vizet és újra áztasd be a fakanalakat 15 percre. Végül vedd ki őket a vízből és töröld szárazra.

Ecet

Önts egy pohár ecetet egy tálba. Tégy bele 1 evőkanál mézet és alaposan keverd össze. Márts bele egy törlőruhát, csavard ki és törölgesd át vele a fából készült holmikat. Töröld őket szárazra, majd ismételd meg a műveletet.

Egy tál forró vízhez önts sót és áztasd bele a fából készült konyhai eszközöket. Forrald 5 percig, majd szűr le a vizet róluk. Törölgesd őket szárazra vagy hagyd a levegőn megszáradni.

Szódabikarbóna

Szódabikarbónából és citromléből készíts pasztát. Ezzel dörzsöld át a fából készült eszközt, majd várj 15 percig. Forró vízzel öblítsd le és hagyd megszáradni.