Menü Bezárás

Hónapról hónapra küzdöttem a herpesszel, de végül egy nap alatt megszabadultam tőle ennek az egyszerű dolognak köszönhetően

Herpesz – az egyik legalattomosabb betegség. És még ha a betegség enyhe is, és csak félévente egyszer érint, a borzalomnak vége…

Különösen kellemetlen az ajkakon, ami nemcsak nagyon viszket, de undorítóan is néz ki, így néhány napig el kell rejteni a kíváncsi szemek elől.

Elmondunk hét hagyományos módszert, amelyek segítségével egy nap alatt megszabadulhat a herpeszfertőzés tüneteitől!

Népi jogorvoslatok ajakherpesz ellen

Tej

Nedvesítsen meg egy vattapamacsot tejjel, és vigye fel a herpeszes érintett területre. Ne mosakodjon és ne egyen addig, amíg a tej be nem itta magát. Ismételje meg ezt az eljárást 2-3 óránként, és estére a hólyagoknak meg kell gyógyulniuk.

Hidrogén-peroxid

Ha már kipattantak a hólyagok, a legjobb ha hidrogén-peroxiddal kezeli. Ezt 2-3 óránként végezze el, és estére az arca ismét tiszta lesz.

Fokhagyma

A fokhagyma is nagy segítség a herpesz ellen. Egy gerezd fokhagymát zúzzon péppé, és kenje a fájó helyre. Ez a módszer csak otthoni kezelésre alkalmas, de nagyon hatásos!

Borsmenta illóolaj

A fokhagymával ellentétben a borsmenta illóolaj nemcsak jól kezeli a herpeszes kiütéseket, de az illata is remek. Így nyugodtan használhatjuk nyilvános helyeken, akár naponta háromszor is, miután a gyulladt bőrre kentük. Szerintem ez a legjobb gyógymód az ajakherpeszre!

Jég

Tulajdonképpen a jég segít a herpesz első jeleinél. Amint úgy érzi, hogy az ajkai megduzzadtak, tegyen rájuk, egy darab jeget. Ez megszünteti a duzzanatot, és lelassítja a betegség előrehaladását, így a szervezete gyorsabban le tudja küzdeni a fertőzést.