Menü Bezárás

Ha van ilyen növényed, viseld jó gondját, mert igazi kincset tartasz otthon

A természet megszámlálhatatlan gazdagságot és csodát tartogat számunkra, rengetegféle növény, és állat létezik a világon.

Most a növényekről lesz szó, amelyek nemcsak gyönyörűek, de egyes fajtáik kifejezetten előnyösek az emberi egészség szempontjából még akkor is, ha csak egyszerűen körülöttünk vannak, azaz a lakásunkban tartjuk őket.

Az alábbi növényfajták bármelyikéből van otthon, a lakásodban, különösen becsüld meg, mert sokat tehet az egészségedért:

Rákvirág

A rákvirág nem igényel sok napfényt, ráadásul 50 m-es körzetében jelentősen tisztítja a levegőt. Érdemes olyan helyen tartani, ahol magas a páratartalom, mivel magas a nedvesség igénye.

Pántlikafű

Ez az egyik legjobb növény a benzol és a szén-monoxid levegőben mérhető szintjének csökkentésére. Akik a lakásukban tartják, sokszor úgy érezhetik, mintha mindig frissen szellőztetnének! Érdemes kipróbálni.

(Azért természetesen a szén-monoxid által okozott veszélyes eseteket ne jusson eszünkbe növényekkel “megelőzni”, annak kapcsán kövessük a szakmai szervezetek által az interneten közzétett javaslatokat)

Flamingó virág

Tisztítja a lakás levegőjét, csökkentve az allergia és az asztma kialakulásának kockázatát, de akár segíthet ezek tüneteit is enyhíteni.

Cseppecskevirág

Ugyancsak remekül tisztítja az otthonunk levegőjét, segít kiszűrni belőle a méreganyagokat, Így többek között az triklór-etilént.

Ráadásul ennek a virágnak alig van szüksége napfényre, így gyakorlatilag bárhová tehetjük, ahol szükségünk van rá.

Krizantém

A krizantém nemcsak a levegő tisztítja, de segít a repülő kártevők, és más rovarok távol tartásában is.

A szúnyogokat, hangyákat, de még akár a legyeket is távol tarthatja!

Mikor ezt megtudtam, gyakorlatilag rögtön be is szereztem, és a hálószobámban, ahova elhelyeztem, azóta egyetlen szúnyogot sem láttam!