Menü Bezárás

Ezt a szállodai trükköt használd, hogy a pormentesek legyenek a bútoraid

Ha szeretnénk, hogy otthonunk hosszabb ideig pormentes maradjon, akkor érdemes kipróbálni a glicerint, ami egy olcsó és hatékony megoldás. Több helyről is megerősítették, hogy glicerines törlőkendőket használnak a szállodákban is, hogy távol tartsák a port.

A glicerin nemcsak a lakkozott felületeken, hanem a tükrökön is megakadályozza a por lerakódását. Ez egy  átlátszó, szagtalan anyag, amit rendszeresen használnak például múzeumokban és szállodákban. A glicerin egy olyan alig észrevehető réteget képez a tisztított felületeken, ami nehezíti a por megtelepedését.

Bárhol használhatod a glicerint

Ráadásul, szinte bármilyen anyagon használhatjuk. Elég néhány csepp glicerint tennünk egy mikroszálas rongyra, és letörölni vele a bútorainkat, a lakkozott részeket és a tükröket.

A fa és a laminált padló is ragyogóvá és pormentessé válik, ha a felmosóvízhez adunk hozzá néhány csepp glicerint, és ezzel tisztítjuk a padlót.

De nem csak a tisztításban segít: a makacs foltokat is eltüntethetjük vele! Csak tegyünk néhány csepp glicerint a foltra, majd mossuk ki a ruhát sós vízben.

A szépségápolásban is hasznos lehet. A hajunk fényesebb lesz, ha a samponhoz adunk hozzá néhány cseppet. Ha pedig kézkrémünkhöz is teszünk belőle, bőrünk puhább és hidratáltabb lesz.