Menü Bezárás

Elhunyt Lang Györgyi, a Pa-dö-dő énekese

A 66 éves énekesnő hosszú, méltósággal viselt betegség után ma délután otthonában, barátai és családja körében, álmában távozott…

Hosszú, méltósággal viselt betegség után, otthonában, barátai és családja körében, 66 éves korában, álmában elhunyt Lang Györgyi, a Pa-dö-dő énekesnője – számolt be a gyászhírről a Bors.

Most érkezett a szomorú hír szerkesztőségünkhöz: hosszú, méltósággal viselt betegség után, otthonában, barátai és családja körében, 66 éves korában, álmában elhunyt Lang Györgyi – írta meg a Bors.

A portál azt írja, az énekesnőnél 28 éves korában sclerosis multiplexet diagnosztizáltak. Bár évek óta kerekesszékbe kényszerült, idővel megbékélt a betegségével. Koncertezett, utazott a nagyvilágban.

Azonban 2021 decemberében stroke-ot kapott, melynek következtében beszédközpontja sérült, jobb karja lebénult. Bár úgy tűnt, az énekesnő jobban van, állapota miatt jó ideje folyamatos segítségre szorult.

Lang Györgyi 1957. májusában született szegeden, majd pedig 1975-ben érettségizett a zuglói Radnóti Miklós Gimnáziumban. Húsz éves korában kezdte el 1977-ben a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, ahol 1981-ben diplomát szerzett. 1988-ig a Pécsi Nemzeti Színház tagja volt.

Még ugyanebben az évben alapította meg Falusi Mariannal a máig hatalmas népszerűségnek örvendő Pa-Dö-Dő együttest.

Legyen neki könnyű a föld! via