Menü Bezárás

Doboz számra veszem a mosogatógép tablettát – Ha megtudod miért, te is így teszel majd

Csodajó háztartási trükköket mutatunk, próbáld ki, hogy csillogó-villogó, higiénikus lakásban élhess! Csupán mosogatógép kapszulára lesz szükséged!

1.Sütő megtisztítása

Ne ess kétségbe, ha borzasztóan néz ki a sütőd! Oldj fel egy kapszulát meleg vízben, majd egy szivacs segítségével töröld át a sütőt alaposan. Húzz a művelethez egy gumikesztyűt, mert nagyon koncentrált levet fogsz kapni. Ezután töröld át a sütőt egy tiszta szivaccsal is, hogy megszabadulj a vegyi anyagoktól.

2. Tepsik tisztítása

Az odaégett tepsiket könnyen meg tudod tisztítani a mosogatógép kapszula segítségével. Önts a tepsibe forró vizet, majd dobj bele egy darabokra tört kapszulát. Hagyd egész éjszaka állni, meglátod reggelre olyan lesz, mint új korában a tepsi. Ne felejtsd el alaposan kimosni tiszta vízzel.

3.Ruhafehérítés

A meleg vízben feloldott kapszula nagyon hatékony ruhafehérítő, de a foltoktól is megszabadít. Egy éjszakán át kell áztatni ebben a vízben az elszíneződött fehér ruhákat, majd másnap ki lehet mosni a megszokott módon.

4.Zsírfoltok ellen

Ha a gyerek zsírkrétával rajzolt a falra, nyugodtan töröld le mosogatókapszulás meleg vízzel, ezzel hatékonyan megszabadulhatsz a foltoktól. Egy dologra azonban vigyázz, hogy csak akkor használd, ha a falon a festék vízálló.

5.Mosógép megtisztítására

Hatékonyan megszabadít a vízkő lerakódásoktól, és a baktériumoktól. Indíts el egy mosást ruhák nélkül, állítsd magas hőfokra, és tegyél a gépbe egy-két mosogatókapszulát.Ezzel a művelettel meghosszabbíthatod a mosógéped életét.

6. Zuhanyzóba

Először is húzz gumikesztyűt, hiszen a mosogatógép-tabletta egy elég erős szer! Végy egy szivacsot, lehetőség szerint olyat, ami már valamilyen tisztítószerrel előre átitatott. Vágd el a tablettát, majd készíts a szivacsba egy mélyedést, amibe pont beleillik a „tabi”. Most indulhat a súrolás, takarítás! Alaposan öblítsd le a megtisztított felületeket! Mind a zuhanyfüggönyökre, mind a zuhanykabinok ajtajára is használható ez a módszer!

7.Műanyagtisztítás

A mosogatógép tabletta oldatával könnyen tisztíthatod a műanyag kerti bútorokat, nyugágyakat és egyéb kültéri tárgyakat.

8.Étkészletek lepedéktől való megtisztítása

A poharakat, edényeket és kávé kiöntő csészét beáztathatod mosogatógép tabletta oldatba, hogy eltávolítsd a lerakódott lepedéket. Ne felejtsd el alaposan leöblíteni őket utána.

9.Fémtisztítás

Az evőeszközök visszanyerik eredeti ragyogásukat, ha néhány órára beáztatod őket mosogatógép tabletta oldatába. Ugyanezt a módszert alkalmazhatod más fémből készült tárgyak tisztítására is.

10. Fal tisztítása

Ha a falon zsírfoltok vannak, a mosogatógép tabletta oldata hatékonyan eltávolítja őket. Használd kizárólag mosható falakon, és ne felejtsd el alaposan leöblíteni a felületet.

11. WC csésze tisztítása

Tegyél szétmorzsolt mosogatógép tablettát a WC csészébe, hagyd hatni egy éjszakán át, majd öblítsd le. A WC csésze újra ragyogni fog.

12. Műanyag edények tisztítása

A mosogatógép tabletta oldata segít megszabadulni az ételek szagától a műanyag edényekből. A szag eltávolításához egyszerűen áztasd be az edényeket az oldatba.

Tehát a mosogatógép tabletta nemcsak a mosogatógépben, hanem számos más otthoni tisztítási feladathoz is hasznos lehet. Azonban fontos, hogy minden használat után alaposan öblítsd le az alkalmazott felületet, hogy ne maradjon hátra kémiai anyagok maradványa.