Menü Bezárás

Az élet 7 igazsága – ha elfogadod, erősebb lehetsz

Megszületünk, felnövünk, rohanunk, dolgozunk, fizetjük az adókat, szeretünk, gyereket nevelünk, meghalunk… valóban csak ennyi lenne az élet?

Dehogy!

Az életnek ezer árnyalatán és fordulatán lépdelünk át életünk során, és mindből tanulunk valamit. A kellemes és természetesen a kellemetlen dolgokból is. Sőt! Bátran bevallhatjuk, hogy a kellemetlen dolgokból talán még többet is tanulunk, mint a csillámporosakból, szépekből.

Íme példának okáért 7 olyan igazság, amelyet ha elfogadunk, erősebbé tesz minket:

1. Nincs visszaút

Sokan szó szerint a múltban élnek, nem bírnak továbblépni. Fulladoznak a fájdalmaikban, és csak futják ugyanazokat a nyomorúságos köröket. Mindez azonban teljesen értelmetlen. A múlt nem hozható vissza, akárhogyan is szeretnénk. A múlt az múlt, és az is marad, így nincs semmi értelme értékes pillanatokat pazarolni a visszasírására.
Aki ki tud békülni a múltjával, az élhet igazán a jelenben és kezdheti tervezni a jövőjét.

2. Ha nem jó, másképp kell csinálni

Mindannyian elfoglalt emberek vagyunk. Ám míg egyesek valódi célokért dolgoznak, mások csak csinálgatnak valamit, mintha…. mindenféle valódi akarat és cél nélkül. Az, hogy valaki elfoglaltnak tűnik, nem jelenti a valódi eredmény elérését.
Leggyakrabban mi vagyunk a felelősek a dolgainkért. Ha nem tetszik az életünk alakulása, nincs más teendő, mint máshogy csinálni.

3. Van elég idő

A Földön minden ember napja 24 órából áll, mégis, egyesek többet érnek el ugyanannyi idő alatt, mint mások. Miért?
Egyszerű: azért mert egyesek okosan használják ki az idejüket, míg mások nem. Az az igazság, hogy mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Ami igazán érdekli az embert, arra biztosan tud időt szánni, ez az igazság.

4. Talán ma van az élet utolsó napja

Ki tudja mit hoz a holnap? Mindig azt gondoljuk, ráérünk még, de az az igazság, sosem tudhatjuk, mi lesz másnap, így érdemes a dolgokat nem halogatni, egyszerűen meg kell tenni, amit fontos. Unod már a munkád? Eljött az idő, hogy elkezd keresni azt, amelyik örömöt okoz. Talán holnap már nem lesz alkalom.

5. A kudarc az élet része

Néha aztán épp ezek a kudarcok valami jónak a kiindulópontjai, ám sok esetben fájdalmasan éljük meg őket. A választás azonban csak a miénk: eldönthetjük, hogyan reagálunk ezekre a körülményekre. Ha úgy tudjuk kezelni a kudarcokat, mint az élet természetes velejáróit, akkor értékes tanulságokat tudunk levonni.

6. Az élet nem tökéletes

Az élet csodálatos. De természetesen hozhat nehézségeket, szomorúságot és igazságtalanságokat is. Sőt, időnként nagyon fárasztó is lehet.
Igen, egyértelműen elmondhatjuk: az élet változatos, de messze nem tökéletes. Ez egy olyan tény, amit el kell fogadni, ha elégedettek akarunk lenni.
Kérdezzük meg magunktól, mire van szükségünk van az életből, és találjuk meg a módját annak elérésére.

7. Mindenki csak magára számíthat

Ez egy olyan keserű lecke, amire mindenkinek saját magának keserű tapasztalat árán kell rájönnie.
Az emberek mindannyian magukkal törődnek, senki nem azt nézi, nekünk mi a jó, vagy, hogy minden rendben van-e velünk. Mindenki a maga boldogságért és sikeréért felelős. Ha bajba kerül, fel kell készülnie arra, hogy vállalja a felelősséget.
Még ha a közelben vannak is olyan emberek, akik mindenben támogatnak, nem szabad elfelejteni, hogy képesnek kell lennünk arra, hogy vigyázzunk magunkra.

Megszületünk, felnövünk, rohanunk, dolgozunk, fizetjük az adókat, szeretünk, gyereket nevelünk, meghalunk… de közben mi magunk döntjük el, milyen életet akarunk élni. És ez a legjobb az egészben!