Menü Bezárás

Amiről sokan nem tudnak – SOHA ne aludj úgy, hogy közben a telefonod a töltőn van

Az Apple riasztást bocsátott ki azok számára, akik hajlamosak a töltőn hagyott telefonjuk mellett aludni. Az erről szóló indok sokkal súlyosabb, mint az alvási ciklus zavarai vagy a telefon akkumulátorának károsodása.

Bár az alvás mellett töltőn hagyott telefon ötletnek tűnhet vonzó alternatívának, amely lehetővé teszi, hogy ne maradjunk le semmilyen “fontos” dologról az éjszaka közepén, az igazság ennél jóval súlyosabb.

Kritikus, hogy a telefon helyzete olyan területen legyen, ahol megfelelően szellőzik a levegő, azaz ne legyen a kezünkben vagy a párnánk alatt.

A töltőnek jól szellőző helyen kell lennie használat közben, hogy ne melegedjen túl és ne okozzon áramütést vagy károsodást.

Amennyiben túlmelegszik, komoly veszélyeket hordozhat, beleértve az áramütést és a sérüléseket, és akár a környező tárgyakat is veszélyeztetheti.

Ugyanakkor rendkívül fontos, hogy a megfelelő kábellel töltsük telefonunkat. Ha nem hitelesített, olcsó alternatívákat választunk, a cég szerint súlyos sérülések vagy akár halálesetek is előfordulhatnak a telefontöltés során.