Menü Bezárás

A vőlegény arra kérte a menyasszonyt, ne viseljen az esküvőn fehér ruhát, mert ‘már nem ártatlan’

A férfi a Redditen mesélte el a történetét, és elárulta, hogy hagyománytisztelő katolikus családja nyomást gyakorolt rá, hogy beszéljen a menyasszonyával.

A vőlegény arra kérte a menyasszonyt, ne viseljen az esküvőn fehér ruhát, mert 'már nem ártatlan'

A férfi engedett a családja nyomásának, és megkérte a menyasszonyát, hogy az esküvőjük napján ne viseljen fehér ruhát, mivel már nem ártatlan. A férfi, aki a történetét a Redditen osztotta meg, elmondta, hogy ő és a menyasszonya néhány hónapon belül házasodtak volna össze. A férfi 32, a nő pedig 23 éves.

A bejegyzés nem tesz említést a pontos esküvői dátumról, kizárólag a konfliktus tárgyáról, a ruháról van benne szó. A vőlegény elmondta, hogy vallásos családból származik, ahol szigorúan veszik a hagyományokat.

„Nagyon vallásos családból származom, erős keresztény hittel” – írta, és hozzátette, hogy az egyik ilyen szigorú hagyomány, amihez a családja ragaszkodik az, hogy ha a menyasszony nem szűz, nem viselhet fehér menyasszonyi ruhát. Annak ellenére, hogy ez a kérdés magánjellegű egy kapcsolatban, a vőlegény azt írta, „őszinte” volt az anyjával.

„A családom tudja, hogy a menyasszonyom nem volt szűz, amikor megismertem, mert amikor randizni kezdtünk, az anyám megkérdezte tőlem, hogy „tiszta-e”, én pedig őszinte voltam vele, és elmondtam, hogy előttem már voltak más barátai” – írta a férfi.

Amikor a családja úgy döntött, hogy a menyasszonya nem „tiszta”, nyomást gyakoroltak a férfira, és arra kérték, győzze meg a nőt, hogy ne viseljen fehér ruhát az esküvőn. A vőlegény meg is kérdezte a menyasszonyát, hogy viselne-e inkább színes ruhát fehér helyett, és bár a nő először nagyon dühös lett, beleegyezett a dologba, és egy ideig úgy volt, hogy csillogó kék ruhát visel majd. Később azonban tovább bonyolódtak a dolgok.

„Amikor már azt hittem, hogy a probléma megoldódott, azt mondta, hogy nem hajlandó hozzám jönni feleségül, mert úgy érzi, túlságosan megalázó ez az egész helyzet. Nem látom be, miért olyan lényeges ez” – írta a férfi, és más felhasználók véleményét kérte arról, hogy vajon ő tévedett-e.

A Reddit felhasználók többsége felháborítónak találta, hogy a férfi megpróbálta megszabni a menyasszonyának, mit viselhet az esküvőn. Egyikük ezt írta: „Ez az a fajta srác, aki kiakad, ha a barátnője jóganadrágot visel nyilvános helyen, és őt hibáztatja, ha egy másik férfi érdeklődéssel néz rá.” Egy másik hozzászóló pedig megjegyezte: „Csak nekem van pokolian elegem azokból a férfiakból, akik azt mondják, nem értik, miért nagy ügy az idióta viselkedésük?” Egy harmadik felhasználó pedig azt írta, jobb, ha a menyasszony nem házasodik be ebbe a családba: „A legjobb esetben ez a nő nem megy hozzád feleségül. Jobbat érdemel. Jobb szinglinek lenni, mint egy irányító pasival lenni, aki nem törődik az érzéseiddel.”

A felhasználók véleménye szerint a férfi először is megsértette a barátnője magánélethez való jogát, amikor a nemi életéről beszélt az anyjával. Aztán akkor is hibázott, amikor a családja hagyománytiszteletére hivatkozva meg akarta szabni a menyasszonyának, hogy mit viseljen. Az elképzelés, hogy a fehér ruha a menyasszony „tisztaságát” jelképezi, a hozzászólók szerint enyhén szólva is abszurd feltételezés, és nagyon is távol áll az igazi eredetétől.

A fehér menyasszonyi ruha trendjét a nyugati országokban Viktória királynőnek tulajdonítják, miután 1840-ben fehér szatén ruhában ment hozzá Albert herceghez. A királynő azért választotta ezt az árnyalatot, hogy ezzel is megmutassa hatalmasa vagyonát, mivel akkoriban a fehér selyem rendkívül ritka és drága volt. Ez aztán összekeveredett azzal a hagyományos katolikus elképzeléssel, hogy a fehér az ártatlanság, tisztaság és a szüzesség jelképe. A férfi mindenesetre túlzásba esett, amikor megszabta a menyasszonyának, hogy milyen színű ruhát viseljen az esküvőjén.Forrás