Menü Bezárás

A lány eladja a 2 ezer dolláros báli ruháját, hogy kifizesse a barátja anyjának a kezelését, 17 évvel később megtudja, hogy milliomos lett

Sienna Powell 16 éves lány volt, akit egyedülálló anyja nevelt. Az apja elhagyta őket, mert azt hitte, hogy egyedül is nagyot alkothat és jobb életet élhet.

Bár az apja megígérte, hogy anyagilag támogatja Siennát, sosem tartotta be a szavát. Így az anyja, Lisa a mindennapi munkájával, mint bankpénztáros küzdött a megélhetésért.

Az évek során Sienna mindent megtett, hogy ne terhelje az édesanyját. Ritkán kért mást, mint amire valóban szüksége volt, és még részmunkaidős munkát is vállalt, hogy segítsen fizetni a számlákat.

Valahányszor megkapta a fizetését a részmunkaidős állásából, mindig fogott belőle egy kis részt, és egy konzervdobozba tette, amelyet a szekrényében tartott. Bár nem akart sokat, volt egy dolog, amiről kisgyerekkora óta mindig is álmodott – a szalagavató estéje.

Sienna a fizetése nagy részét a napi élelmiszerszükségleteikre költötte, de azt a kis adagot, amit a konzervdobozban tartott, a báli ruhájára szánta. Tudta, hogy az anyja nem engedheti meg magának a ruha megvásárlását, és nem akarta őt ezzel terhelni.

Ahogy minden nap hazafelé sétált az iskolából, Sienna elhaladt egy gyönyörű butik mellett, amely szabott formaruhákat árult. Egy nap bement az üzletbe, hogy megkérdezze, mennyibe kerülne egy gyönyörű, méretre szabott piros, szaténruha.

Elhatározta, hogy az üzletben szerzi meg álmai báli ruháját, és még a hálószobája falára is kirakta a ruha rajzát, hogy motiválja a kemény munkára. A ruha, amit Sienna szeretett volna, 2000 dollárt ért, mert a legfinomabb olasz szaténból készült, és pontosan illett a méreteire.

Sienna gyakran áradozott a ruháról a legjobb barátjának, Aaronnak. Aaron volt a legközelebbi barátja, pedig nem sok barátja volt.

Aaron és Sienna akkor találtak közös nevezőre, amikor kiderült, hogy apjuk elhagyta az anyjukat, amikor ők fiatalabbak voltak. Nagyon is rokonszenveztek egymással, és azóta elválaszthatatlanok.

Hetekkel a végzősök bálja előtt Sienna elég pénzt tudott félretenni ahhoz, hogy végre elkészíttesse a ruháját. Elment a butikba, hogy levegyék a méreteit, és kiválasztotta azt a fényűző olasz szaténszövetet, amellyel már évek óta szemezgetett.

A bál reggelén Sienna izgatottan vette át a ruháját a butikból. Amint meglátta, azonnal beleszeretett, és nem tudott nem könnyezni.

“Annyira gyönyörű” – áradozott a tervezőnek. “Nagyon köszönöm, hogy valóra váltotta az álmomat. Amióta az eszemet tudom, erre a ruhára vágytam!”

A tervező örült, hogy boldoggá tudta tenni Siennát. Segített neki a ruha igazításában, és Sienna nem is akármilyen hercegnőnek nézett ki. “Olyan varázslatos” – suttogta Sienna, amikor meglátta magát a tükörben. “Alig várom, hogy ma este felvehessem. Nagyon szépen köszönöm.”

Amikor Sienna hazaért, gyorsan elkészült. Minden sminkjét sorba rendezte, és előkészítette a cipőket és a kiegészítőket, amelyeket viselni tervezett. Úgy döntöttek Aaronnal, hogy az iskola területén találkoznak, így sok ideje volt felkészülni.

Sienna éppen indult volna az iskolába, amikor Aaron hirtelen sírva hívta fel. “Annyira sajnálom, Sienna, tudom, hogy nagyon vártad ezt a napot, de ma este nem tudok eljönni. Anyukámat most vitték be a kórházba, és azt mondták, hogy már csak pár napja van hátra a műtétig.“.

Sienna a tükör előtt állt, amikor válaszolt a hívásra, és nem tudta megállni, hogy ne bámulja magát abban a ruhában, amelyről évek óta álmodott. Aztán a figyelme egy pillanat alatt Aaronra terelődött, aki még mindig sírt a vonal másik végén.

“Ne aggódj, Aaron, majd kitaláljuk, hogyan szerezzünk pénzt anyukád műtétjére, rendben? Maradj erős érte. Mindjárt ott leszek” – biztosította a férfit.

Sienna vetett még egy utolsó pillantást a ruhájára, és elmosolyodott. “Örülök, hogy viselhettelek – mondta, és készített egy fényképet az emlékezet kedvéért. Habozás nélkül döntött úgy, hogy aznap este Aaron mellett lesz, mert tudta, hogy szüksége van rá.

Végül Sienna úgy döntött, hogy kihagyja a bált. Miután készített pár képet a gyönyörű ruhában, levette, és hirdetést adott fel az interneten, hogy eladja. Feltette egy licitálós platformra, ahol a kezdő licit 2000 dollár volt.

A hirdetés közzététele után Sienna sietett Aaron mellé a kórházba. Egész éjjel ott maradtak, amíg Sienna anyukája el nem ment érte.

Másnap reggel Sienna meglepődött, hogy a hirdetés több ajánlatot is kapott, a legmagasabb 4200 dollár volt. Ezt látva azonnal lezárta a licitet, és eladta a ruhát a legtöbbet ajánlónak.

Sienna el sem hitte, hogy a ruhája több mint kétszer annyiért kelt el, mint amennyit eredetileg fizetett. Az összes pénzt Aaronnak adta, hogy hozzájárulhasson az édesanyja kezeléséhez.

Áron és az anyukája nagyon hálásak voltak Siennának, de szörnyen érezték magukat, hogy nem tudtak semmit sem nyújtani neki cserébe. Sienna azonban biztosította őket, hogy nem kell visszafizetniük neki. Azt mondta nekik:

“Te és Aaron kedvesek voltatok hozzám, Elsie néni. Egy család vagyunk, és a családok segítenek egymásnak a nehéz időkben”.

A műtét után Aaron édesanyja, Elsie teljesen felépült. A kórházba kerülése miatt fel kellett mondania a munkahelyén, de hamarosan megtudta, hogy ez áldás volt.

Elsie jó pék volt, ezért úgy döntött, hogy saját pékséget nyit. Néhány hónapon belül a péksége lett a legnépszerűbb a városban, ami arra kényszerítette, hogy nagyobb helyre bővítse a boltot.

A pékség népszerűsége miatt Elsie különböző államokban kezdett el pékségeket nyitni. Végül ő és Aaron egy másik városba költöztek, míg Sienna itt maradt.

Sienna és Aaron az interneten keresztül tartották a kapcsolatot, de már nem tudtak olyan gyakran találkozni, mint korábban. Végül más életet éltek, és útközben más emberekkel házasodtak össze.

Egy nap, amikor Sienna 33 éves lett, meglepődve kapott egy vastag borítékot a postán. Amikor meglátta, hogy “Elsie Adams”-től jött, gyorsan kinyitotta.

Kiderült, hogy Elsie úgy döntött, nyugdíjba vonul. Nem akarta tovább vezetni az üzletét, ezért felosztotta a vagyonát Aaron és Sienna között. A levélben azt írta:

“Sienna,

Évek teltek el azóta, hogy utoljára láttalak, de nem telik el úgy nap, hogy ne emlékeznék arra, milyen kedves voltál hozzám és Áronhoz. Hiányzik, hogy minden nap velünk vagy, de megnyugtat minket a tudat, hogy most boldogan éled a legjobb életedet a férjeddel és a gyermekeiddel.

Eljött az idő, hogy visszavonuljak, de jó kezekben akartam hagyni a vállalkozásomat. Megkértem az ügyvédemet, hogy a pékségem vagyonát egyenlően ossza fel ketté, közted és Aaron között. Rajtad múlik, hogy mit szeretnél kezdeni a részeddel – vagy Áronnal együtt vezeted az üzletet, vagy eladod. Bárhogy is legyen, szeretném, ha elfogadnád a részedet.

A lányom lettél, amikor feláldoztad életed egy különleges napját, hogy megments engem. Mindig is a lányom voltál és mindig is az leszel, Sienna. Remélem, hamarosan találkozunk.

Minden szeretetemmel,

Elsie.”

Sienna nem hitte el, amit az imént olvasott, és nem is sejtette, hogy Elsie ügye milyen nagyra nőtt. Elsie levele nemcsak milliomossá tette, hanem megnyitotta a kommunikációs vonalakat Sienna, Elsie és Aaron között, miután évek óta nem látták egymást.

Mit tanulhatunk ebből a történetből?

  • Az emberek mindent megtesznek azokért, akiket szeretnek. Sienna évek óta várta a bált, de úgy döntött, hogy legjobb barátja, Aaron kedvéért nem megy el. Az emberek áldozatot hoznak a szeretteikért – ez az igazi barátság.
  • Ami körbejár, az körbejár. Sienna nem habozott eladni a báli ruháját, hogy segítsen Aaronnak és az édesanyjának. Tette ezt anélkül, hogy bármit is várt volna cserébe, de évekkel később váratlan jutalmat kapott.

Ez egy kitalált történet, bármilyen hasonlóság a tényleges nevekkel vagy helyszínekkel pusztán véletlen egybeesés.