Menü Bezárás

A kardiológusok állítják: mindannyian a rossz időpontban szoktunk vizet inni

Nem is oly rég vált felkapottá az elmélet, mely szerint naponta 2 liter vizet mindenkinek kötelessége elfogyasztani. Gyakorlatilag minden orvos azt javasolja, hogy a 2 liter folyadék bevitele rendben van, de amit e fölött megiszunk, csak plusz teher a veséknek és a testünknek.

Most pedig jön a rácáfolás: nem is az a fontos, hogy mennyi vizet iszunk, hanem az, hogy mikor isszuk!

A kardiológusok szerint, a következőképpen kellene eljárnunk, ha helyesen akarunk cselekedni:

1. Minden reggel, rögtön a felkelés után, igyunk meg 2 pohár vizet – ez a mennyiség pontosan elég ahhoz, hogy beindítsa a belső szerveinket.

2. Minden étkezés előtt félórával ajánlott meginni egy pohár vizet. Ez felpörgeti az anyagcserét, és javítja az emésztőszervek működését.

3. Közvetlenül a fürdés, zuhanyzás előtt mindig guríts le egy pohár vizet. Ez segít ellazulni, és csökkenti a vérnyomást.

4. Egy csésze víz, közvetlenül elalvás előtt, nyugtatja az alvást, pihentetőbbé teszi az éjszakát, és lassítja a szívmozgást. Ha ebből napi rutint alakítasz ki, 95%-kal csökkentheted a szívinfarktus kialakulásának veszélyét.

5. A lefekvés előtt elfogyasztott víz csillapítja az éjszaka jelentkező izomgörcsöket.

Igyál citromos vizet, az orvosok ajánlásával. Ennyi okod van rá, hogy megtedd:

1. A citrom tele van C-vitaminnal, ami az egyik legfontosabb antioxidáns. Felveszi a harcot a szabad gyökökkel, óvja a sejteket az öregedéstől, és a rákkal szemben is védettséget nyújt.

2. A C-vitamin csökkenti a szívérrendszeri betegségek kialakulását, mint ahogyan az agyvérzés lehetőségét is minimalizálja. Segít normalizálni a magas vérnyomást – egy nemrégiben lezárt kutatás szerint azok a személyek (főként túlsúlyos, magas vérnyomással rendelkező férfiak), akiknek C-vitamin hiányuk van, sokkal hajlamosabbak az agyvérzésre, mint azok, akiknek a szervezetében elegendő mennyiségű aszkorbinsav van.

3. A citromos vízben lévő C-vitamin megelőzi a ráncok kialakulását. Egy nemrégiben közzétett tanulmány szerint azoknak a személyeknek, akiknek nincs C-vitamin hiányuk, kevésbé ráncos és száraz a bőrük. Ráadásul a citromos víz méregteleníti a bőrszövetet, amitől szebbé és rugalmasabbá válik.

4. Ahhoz, hogy mindig friss legyen a leheleted, étkezések után fogyassz el egy pohár citromos vizet, illetve reggel, éhgyomorra is. A citrom serkenti a nyáltermelődést, amivel megelőzhető a kiszáradt száj, ami egyébként a kellemetlen szagokért is felelős (mivel ilyenkor felhalmozódnak a szájüregben a baktériumok).

5. A citromban lévő sav segít megelőzni a vesekőképződést. Amennyiben naponta megiszol egyetlen pohár vizet, melybe egy citrom levét is belecsavartad, nemcsak egy zamatos italt kapsz (főként ha megbolondítod pár friss bazsalikomlevéllel), hanem egy pohár egészséget is!