Menü Bezárás

„A gyerekeimért kell élnem”: a válás után ez az apa 6 hónapja a kocsijában él

Angliában egy apának nincs más választása, mint az autójában élni. Annak ellenére, hogy kézbesítő sofőrként dolgozik.

Andrew Reynolds az angliai Birminghamből származó kézbesítő sofőr. A kétgyermekes apa a munkája ellenére hat hónapja az autójában él. Ez az elviselhetetlen helyzet az Egyesült Királyság lakhatási válságának köszönhető.

A brit a Daily Expressnek adott interjúban beszél egyre nehezebb mindennapjairól. A 40 éves férfi elmondja, hogy autóját nyilvános parkolókban parkolja le, hogy ott tudjon éjszakázni.

Elmondása szerint éjszakánként csak néhány órát alszik, és elviteles ételeket eszik. Ami a higiéniát illeti, Andrew Reynoldsnak nincs más választása, mint hetente egyszer zuhanyozni.

A válás után hajléktalanná vált férfi a nehézségek ellenére igyekszik a víz felett tartani a fejét:

„Hajléktalan vagyok, de ez nem jelenti azt, hogy piszkos vagyok (…)” – magyarázta a 40 éves férfi a brit bulvárlap hasábjain.

Mielőtt hozzátette: „Amikor a gyerekeimmel vagyok, próbálok mosolyogni, de tudom, hogy ez a helyzet nehéz számukra. Nem ideális, de a gyerekeimért kell élnem (…)”.

A városi tanács tehetetlen

Mint a hírportál rámutat, Birmingham városi tanácsa tavaly júliusban több megoldást is javasolt Andrew Reynoldsnak.

Az érintett férfi a maga részéről nem hajlandó szállodai szobában vagy többlakásos házban lakni, hogy megőrizze mentális egészségét: „A helyeket, amelyeket felajánlanak nekem, drogfüggők, alkoholisták és drogdílerek veszik körül (…)”.

A Daily Express megkeresésére a városi tanács szóvivője elmondta:

„Kapcsolatban állunk Reynolds úrral, és igyekszünk a lehető legjobban támogatni őt. Sajnos az országos lakásválság miatt a városban a várólista a lakásokra soha nem látott méreteket öltött. Elismerjük, hogy Reynolds úr nagyon nehéz helyzetben van, és újra felvesszük vele a kapcsolatot, hogy megvitassuk a lehetőségeit.”

Ma Andrew Reynolds reméli, hogy a városháza gyorsan megoldást talál.