Menü Bezárás

A fokhagyma valóságos elixír az orchideának – beindítja a virágzást!

A fokhagyma valóságos elixír az orchideának! Beindítja a virágzást!

A fokhagyma kiválóan serkenti az orchidea virágzását, éppen ezért készítsd el az alábbi speciális keveréket, és jutalmazd meg vele a virágaidat!

Hozzávalók:

  • 1 liter víz;
  • 3 cikk fokhagyma;
  • 1 üveg edény;
  • 1 borostyánkősav tabletta;

Elkészítés: a borostyánkősav tablettát old fel forró vízben, majd, amikor kihűlt, add hozzá az apróra zúzott fokhagymát. Öntsd a keveréket egy üvegedénybe, és hagyd állni 24 órán keresztül. Ezután szűrd le a kapott oldatot, majd önts egy tálkába belőle, és tedd bele az orchidea edényét, hogy fel tudja szívni a szükséges mennyiséget. Havonta egyszer alkalmazd ezt a módszert, az eredmény rövid időn belül látható lesz.

Tippek! Így gondozd az orchideád!

– sok fényre van szüksége!

– ha nincs elég világosság, a levelek megbarnulnak, ezért gondoskodj róla, hogy napközben kapjon elegendő természetes fényt. A közvetlen naptól viszont védeni kell.

– ha nem tudod biztosítani számára a természetes fényt, akkor szerezz be a növények számára kialakított speciális neont.

– ha az ablakpárkányon tartod, akkor gondoskodj róla, hogy kb. 20-30 centire legyen az ablaktól, mert különben megéghet az erős naptól.

– mindig áttetsző cserépben tartsd az orchideát, hogy a léggyökerein keresztül jól tudjon fejlődni.

– a hidegebb évszak előtt, októberben és novemberben speciális táppal kell ellátni az orchideát, hogy télen is virágozzon. A szaküzletekből beszerezhető a táp.

– a melegebb hónapokban hetente egyszer, télen pedig 10 naponta ajánlott öntözni. Onnan is tudhatod, hogy vízhiányos az orchidea, hogy levelei az egészséges zöldről inkább gyöngyházszerű fehérre kezdenek váltani. Soha ne felülről öntözd, mert, ha a leveleken ott marad a víz, megrohadnak. A táljába öntsd a vizet, és majd onnan felszívja a szükséges mennyiséget.

– gondoskodj róla, hogy párás legyen a levegő, ahol az orchideák vannak, időnkét spriccelj a levegőbe friss vizet ruha spriccelővel. De ha a szobában teregetsz, akkor is nedves lesz a levegő.