Menü Bezárás

A 11 fős család szegénységben élt – Évekkel később a testvérek keményen dolgoznak és gyönyörű módon tisztelik meg a szülőket

Kilenc testvér, akiknek a végzettségük lehetővé tette számukra, hogy kitörjenek a szegénységből, lenyűgözően átalakították az otthont, amelyben felnőttek.

Amikor valakit megkérdeznek arról, hogy mire költené újonnan szerzett vagyonát, ha egyszer „nagyot kaszálna”, a válasz általában az, hogy „vennék a szüleimnek egy házat”.

Sokunk álma, hogy visszaadjunk azoknak, akik felneveltek minket, és egy otthon megvásárlása gyakran a kényelem, a stabilitás és a biztonság ígéretét jelenti. Kilenc Fülöp-szigeteki testvér számára ez az álom valósággá vált, amikor gyermekkori kunyhójukat hatalmas álomotthonná alakították át.

Kevésbé szerencsés

A Gorra család szegény volt. A két szülő és a kilenc gyermek, akik a családot alkották, nagyon kevésből éltek, és egy kis, elszigetelt kunyhóban éltek együtt. Gyakran előfordul, hogy az ilyen helyzetbe került családoknál a gyerekek kénytelenek korán befejezni a tanulmányaikat, és munkába menni, hogy meg tudjanak élni.

A gorrai szülők azonban nem voltak hajlandóak elfogadni, hogy a gyermekeik abbahagyják a tanulást, és keményen dolgoztak, hogy a családot két jövedelemmel fenntartsák. Kemény munkájuknak és elkötelezettségüknek köszönhetően mind a kilenc gyermekük jó oktatásban részesülhetett, és kikerülhetett a szegénység körforgásából, amelybe beleszülettek.

Az otthon ott van, ahol a szív van

Bár a gyerekeket nem zavarta, hogy a kunyhójukban nőttek fel, mindig arról álmodoztak, hogy egyszer majd saját otthont vásárolnak, és szüleiknek is vesznek egy szép otthont.

A Gorra gyerekek álmai valóra váltak. Felnőttek, és jövedelmező munkájuk lett, végül pedig összedobták a pénzüket, hogy régi családi házukat gyönyörű kastéllyá alakítsák át.

Sajnos a Gorra szülők mindketten elhunytak, mielőtt a csodálatos felújítás befejeződött volna, de abban a tudatban haltak meg, hogy áldozatuk megérte. Gyermekeiknek gyönyörű életük volt, és örökké hálásak szüleiknek, amiért megáldották őket az oktatás ajándékával.

Az oktatás ereje

Az oktatás hatékony eszköz a szegénység körforgásának megtöréséhez.

Az UNESCO szerint egy további iskolai év 10 százalékkal növelheti az élethosszig tartó keresetet, és az anyai halálozás kétharmadával csökkenne, ha minden anya befejezné az általános iskolát.

Ez csak néhány a képzett lakosság előnyei közül. Ha mindannyian törekednénk arra, hogy mi magunk is képzettek legyünk, és befektetnénk a családunk oktatásába, akkor jobb világot hagynánk magunk után.