Menü Bezárás

9 dolog, amit szinte mindenki rosszul csinál! Te is?

Sok dolgot egyszerűen megszokásból csinálunk anélkül, hogy megkérdőjeleznénk őket. De ez sok mindennél olyan funkciókat ad nekünk, amelyekről nem is tudunk, vagy amelyeket mindig rosszul csináltunk.

9 dolog, amit valamiér mindenki rosszul csinál! Te is?

1. Ha vágókést használ, soha ne törje el a pengét az alján. Ehelyett van egy kupak a hátulján, amelyet eltávolíthat. Van itt egy rés. Helyezze be a pengét, és törje le oldalra.

2.Ha nem sikerül kinyitni egy befőttes üveget, akkor a fedél szélén hajtsa össze a kezét úgy, hogy a tenyerébe csípje. Ezután nyomja össze a fedelet. Így sokkal könnyebb lesz kinyitni az edényt. 3.

3. a hámozóját mindkét irányban használhatja. Ennek az az oka, hogy a legtöbb hámozónál van egy penge elöl és hátul. Így nem kell mindig letenni, majd újrakezdeni, hanem közvetlenül előre-hátra húzhatja, és így sokkal gyorsabban hámozhat.

4) Ahelyett, hogy a ragasztó tetején felnyitná a borítékot, és teljesen széttépné, egy fogantyúval oldalról is kinyithatja. Ez gyorsabb és sokkal jobban néz ki.

Amikor elfújja a gyertyát, általában füst van. Ahelyett, hogy kifújnád, inkább egy kis fa nyárssal fojtsd bele a kanócot a viaszba. Így nem füstöl, és legközelebb könnyebben meggyújthatod a gyertyát a kanócot körülvevő viaszréteg miatt.

6. a szemeteszsák felrázása és a szemetesbe tömés helyett húzza át a szemetes peremén és hajtsa be a szemetesbe.

7. az általad használt Post-Its nem tapad túl jól és gyorsan kidudorodik? Ezután oldalra kell tépni őket, nem alulról felfelé. Így sokkal könnyebb és gyorsabb, a hangjegyek pedig sokkal jobban és tovább ragadnak.

8. Ahelyett, hogy a tésztát vagy a rizst a szűrőedénybe öntené, tegye az edénybe, majd öntse ki a vizet. Így nem kell össze-vissza billenteni a tésztát vagy a rizst.

9. Ha olajos flakont használ, ne dobja el a fedelét! Ehelyett fejjel lefelé tegye az üvegbe. Így csak egy kis nyílás marad a végén, amivel tökéletesen adagolhatod az olajat.