Menü Bezárás

5 jel az Univerzumtól, ami arra utal, hogy a helyes úton jársz

Biztos te is hallottad már, hogy az univerzum támogat bennünket, és ez így is van. Ha nem a számunkra megfelelő úton haladunk, finom jelzéseket küld nekünk, hogy tudassa ezt velünk, ha pedig összhangban vagyunk a saját célunkkal és az univerzummal, annak is félreérthetetlen jelei vannak.

Bár létezik olyan, hogy számunkra megfelelő út, egyetlen helyes útról nem feltétlenül beszélhetünk – végül minden út megtanítja nekünk a szükséges leckéket, és mi magunk dönthetjük el, milyen utat választunk, még akkor is, ha az nem feltétlenül produktív, vagy egyenesen egészségtelen a számunkra. Ha azonban ki akarod hozni magadból a maximumot, ahelyett, hogy folyton ugyanazokat a hibákat ismételnéd, meg kell találnod a számodra legmegfelelőbb utat, és összhangba kell kerülnöd az univerzummal.

Az univerzum utalhat a fizikai világegyetemünkre, csillagászati fogalomként minden létező összességét jelenti. Spirituális kontextusban azonban az összekapcsolt energia szélesebb mezejét értjük alatta, azt, hogy minden mindennel összefüggésben van. A felhő például a levegőbe felszálló vízpárából keletkezik, ez a víz aztán eső formájában lehull a földre, ahol különböző célokra felhasználhatjuk, és ez a körforgás folyamatosan ismétlődik.

Az univerzummal összhangban lenni annyit jelent, mint tudatában lenni ennek a finom és összetett rendszernek, és ezzel összhangban mozogni a világban.

A hermetizmus vagy hermetikus filozófia tanai szerint a világegyetem nem csupán véletlenszerű jelenség, hanem egymáshoz kapcsolódó szabályok rendszere. A „Kybalion – A három beavatott titkos tanítása” című könyvben hét hermetikus alapelvvel ismerkedhetünk meg, amelyek az univerzumot irányító szabályokat mutatják be részletesen. Tetteink nem légüres térben léteznek, és a megfelelő eszközökkel megváltoztathatjuk fizikai valóságunkat, amely összhangban van érzelmi, spirituális és mentális fókuszunkkal. Összhangban lenni azt jelenti, hogy lényünk minden különböző szintje összhangban működik egymással.

5 jel, ami arra utal, hogy a számodra megfelelő úton jársz és összhangban vagy az univerzummal

1. Szinkronicitások

Az első jelei annak, hogy jó úton jársz, a szinkronicitások. Ilyenkor két látszólag egymástól független esemény történik, amelyek később rejtett kapcsolatot tárnak fel. Ezek azok a pillanatok, amikor a leginkább összhangban vagyunk az intuíciónkkal.

A szinkronicitás sokféleképpen megnyilvánulhat, például számok ismétlődésével, a nap folyamán véletlenszerűen felbukkanó, ismétlődő témák formájában, régi barátokkal/ismerősökkel való váratlan találkozással a múltból, vagy azzal, hogy egy lehetőség váratlanul tökéletesen összeáll.

Ezek azok a pillanatok, amikor úgy tűnik, hogy minden mindennel összekapcsolódik. Például felmondasz egy munkahelyen, ami nem felelt meg az elvárásaidnak, és hirtelen olyan állásajánlatot kapsz, amire mindig is vágytál. Vagy eszedbe jut valaki, akivel szeretnéd újra felvenni a kapcsolatot, és másnap összefutsz vele.

Az univerzum lehetővé teszi, hogy ezek az események megtörténjenek, ha követjük az intuíciónkat, és teret teremtünk az életünkben az új energia beáramlásának. Sokat segíthet, ha feljegyezzük ezeket a véletlen egybeesésnek tűnő dolgokat, hogy észrevehessük a kialakuló mintákat.

2. A dolgok gyorsan változnak

Amikor elindulsz a belső változás útján, hogy elérd, amit szeretnél, időbe telik, amíg a fizikai valóság felzárkózik. Ez a késleltetési idő attól függ, hogy milyen mély tudatalatti elképzeléseid vannak azzal kapcsolatban, amit manifesztálni szeretnél, mennyire vagy nyitott a befogadásra, és milyen tudatos cselekedeteket teszel ennek érdekében minden nap.

Időnként lesz egy spontánnak tűnő időszak, amikor minden kaotikussá válik körülötted. Bár úgy érezheted, hogy valamit rosszul csináltál, ez nagyszerű jele annak, hogy a dolgok valójában nagyon is jól alakulnak.

A felszínen a dolgok kaotikusnak tűnnek majd, és bizonyos dolgok teljesen eltűnhetnek az életedből, de az univerzum így teremt helyet az új emberek és lehetőségek számára.

3. Szokatlanul nyugodt vagy

Ha körülötted minden összeomlik, és téged ez puszta apátiából nem érdekel, az valószínűleg nem jó jel. De ha a dolgok egyszerűen változóban vannak, és te képes vagy megőrizni a nyugalmadat, miközben lassan minden a helyére kerül, az azt jelenti, hogy jó úton jársz. Ilyenkor választhatsz, hogy nyugodt maradsz, miközben tanúja vagy a körülötted zajló változásoknak, vagy visszatérsz a régi mintákhoz és ahhoz, ami ismerősnek tűnik. Lehetőséged van arra, hogy visszalépj a régihez, vagy előre lépj az újba.

4. Feltöltődsz energiával

Egy másik jele annak, hogy összhangban vagy az univerzummal, hogy energikusnak érzed magadat. Előfordulhat, hogy a semmiből egy véletlenszerű energialöketet érzel. Izgatott vagy egy közelgő projekt miatt, és tele vagy ötletekkel.

Amikor ráhangolódunk az univerzumra, ahelyett, hogy megpróbálnánk ellene dolgozni, az energiák szabadon áramolhatnak, és ezt meg is érezzük. Gyakori, hogy rezgéseket, bizsergést vagy energiamozgásokat érzel a testedben. Ez annak a jele, hogy az aurád aktívabbá válik, és mágnesesen vonzod az energiákat.

5. Mély lelki kapcsolatokat vonzol magadhoz

Végül, de nem utolsó sorban egy másik jele annak, hogy jó úton jársz, ha elkezdesz mély kapcsolatokat vonzani, amik táplálják a lelkedet. Végül is nem egyedül inkarnálódtunk a Földön, vannak más lelkek is, akiknek hasonló céljaik vannak, és akik segítenek bennünket. Minél inkább összhangban vagyunk a célunkkal, annál könnyebben kapcsolatba kerülünk „lelki családunk” tagjaival.

Azt fogjuk tapasztalni, hogy ezek a mély kapcsolatok a legváratlanabb pillanatokban jelennek meg az életünkben. Amikor a belső egyensúlyra és a célod elérésére összpontosítasz, ugyanakkor a szükséges lépéseket is megteszed a változás felé, akkor természetes módon vonzani kezded azokat a lelkeket, akikkel egy hullámhosszon vagy.

Ugyanakkor az, hogy összhangba kerülünk a célunkkal, azt is jelentheti, hogy a régi barátságok, kapcsolatok kezdenek elhalványulni az életünkben. Ez nem azt jelenti, hogy teljesen elszakadunk mindenkitől, hanem azt, hogy eltávolodunk azoktól, akik nem emelnek fel bennünket.

Fogd fel úgy ezt a dolgot, mintha egy kapcsolati hálót építenél azokkal az emberekkel, akikre szükséged van ahhoz, hogy előbb juss az utadon.

Az összehangolódás kulcsa az, hogy lényünk minden szintje (fizikai, mentális, érzelmi és spirituális) együttműködik. Amit gondolunk, összhangban van azzal, amit mondunk, és amit teszünk. Ez olyasvalami, amire folyamatosan törekednünk kell, de vannak bizonyos módszerek, amik segíthetnek ebben.

Légy nyitott az útmutatásra

Az univerzum sokféle módon küldhet nekünk üzenetet arról, hogy jó úton járunk, de figyelmesnek kell lennünk, hogy észrevegyük ezeket.

Teremts biztos alapot, földeld az energiáidat

Minél magasabbra akarunk emelkedni, annál mélyebbre kell engednünk a gyökereinket. Gondoskodnunk kell fizikai testünkről és teljesítenünk kell fizikai feladatainkat, hogy hosszú távon spirituálisan is fejlődhessünk.

Földelheted az energiádat, ha mezítláb jársz a földön, de naplóvezetéssel is próbálkozhatsz, vagy más fizikai rituálékkal.

Lépj összhangba az energia áramlásával

Végezz több olyan tevékenységet, ami az úgynevezett flow-állapotba juttat. Ezt a théta agyhullámok jelentik. A théta agyhullámok lassú és pihentető agyhullámok, amelyek általában akkor kapcsolódnak hozzánk, amikor alszunk és álmodunk. Többnyire a REM fázisban illetve a mély meditációs állapotban fordulnak elő. Lehetővé teszik az intuíciót, a memória konszolidációját és az élénk vizuális képeket. Ebben az állapotban érzékszerveink visszavonulnak a külvilágtól, és a belülről származó jelekre összpontosítanak.

Meditálj, sétálj a természetben, figyelve minden egyes lépésedre és lélegzetvételedre, táncolj, vagy végezz más testmozgást, próbálkozz művészetekkel, stb.

Fejezd ki a háládat

Vezess folyamatos listát mindazokról a dolgokról, amelyekért hálás vagy, amik érdekelnek és felemelnek.