Menü Bezárás

26 éves egypetéjű ikerpár ápolónők segítenek az egypetéjű ikerlányok szülésében

Az egypetéjű ikreknek, Tara Drinkardnek és Tori Howardnak nem csak DNS-ük, de szenvedélyük is hasonló: mindketten az orvosi pályán dolgoznak. Arról beszélgetve, hogy milyen érzés, ha egy testvér egy napon születik veled, mindketten kifejezték:

“Mindig van egy barátod és van valaki melletted, de ne félj elágazni és felfedezni, hogy ki vagy egyénileg is”.

UGYANAZ, MÉGIS MÁS

2019-ben arról számoltak be, hogy az akkor 26 éves ikrek egymás mellett dolgoztak ugyanabban a kórházban. Ebben az egészségügyi intézményben, a georgiai Piedmont Athens Regional Medical Centerben született Drinkard és Howard is.

A két nővér valóban ugyanabban a kórházban dolgozik, és mindketten csecsemők gondozásával foglalkoznak. Azonban nem pontosan ugyanabban a hivatásban dolgoznak.

Drinkard a szülészeten dolgozik, míg Howard az újszülöttosztályon. Ez azt jelenti, hogy a duó még soha nem dolgozott együtt egy szobában.

Mindez azonban egy nap megváltozott, amikor Becca és Brannan Williams Beccával együtt begördült. A pár készen állt újszülött egypetéjű ikreik világrahozatalára.

ÖSSZEJÖVETEL

Ezen a napon a pár együtt mehetett a szülőszobába. Drinkard a folyosón közölte az izgalmas hírt testvérével. Izgatottan beszélt a leendő szülőkkel, az ikerpár elárulta:

“Azt mondtam: ‘Valamit el kell mondanom nektek’… A húgom ikertestvér, és mindketten ott leszünk a szüléseteken”.

Becca és Brannan nagyon örültek a hír hallatán. Brannan kifejezte, hogy ez nagyszerű, mert ő és a felesége feltehetik nekik az ikrekkel kapcsolatos kérdéseiket.

KÉT APRÓ TÜKÖRKÉP

Drinkard és Howard azért mehetett be a szülőszobába, mert a babák korábban, császármetszéssel születtek. Ez azt jelenti, hogy magasabb kockázatnak voltak kitéve, ezért egy nővérnek az újszülött osztályról is jelen kellett lennie.

Howardnak kellett az egyik újszülöttet az intenzív osztályon ápolnia, de szerencsére mindketten életben maradtak és egészségesek lettek. Az egypetéjű babák, Addison és Emma 3 perc különbséggel születtek 2019. szeptember 25-én.

A tervek szerint 2019. október 17-én hagyhatták el a kórházat. Remélhetőleg egy nap a szüleik elmesélik majd nekik a gyönyörű születéstörténetüket és az ikreket, akik segítettek megszülni és megmenteni őket.