Menü Bezárás

21 pont a talpadon, amit masszírozva javíthatod az egészségedet és a közérzetedet

A talpunkon olyan zónák vannak, melyek összeköttetésben állnak belső szerveinkkel. A masszírozásukkal javíthatjuk egészségünket és közérzetünket is. Most megmutatjuk, melyek a legfontosabb pontok a talpon és hogyan nyomkodd őket ahhoz, hogy a legjobb hatást érd el.

Hogyan masszírozd a talpadat

Érdemes az egész lábfejet masszírozni, nemcsak egyes pontokat. Először is nyújtsd és melegítsd fel a lábfejedet. Ehhez mászkálj mezítláb a szobában, mozgasd meg a lábujjaidat és végy meleg vizes lábfürdőt.

Az egész lábfejet kezdd el dörzsölni finom mozdulatokkal. Ezután kezdd el nyomkodni az aktív pontokat 3-7 másodpercig. A lábujjaktól a sarok felé haladj. Alkalmazd a nyújtást, a tenyér szélével való nyomkodást, a dörzsölést és a finom csipkedést.

Találsz olyan pontokat, melyeknél kellemetlenséget érzel. Ez azt mutatja, hogy azokkal a szervekkel, melyekkel a pontok összeköttetésben vannak, nincs minden rendben. Ezeket különösen alaposan masszírozd át.

A fájdalmas területeket a hüvelykujjaddal nyomd, és tarts közben szüneteket. Az egész folyamat ne tartson tovább 1 percnél. Ha mindent jól csinálsz, a végére a fájdalomnak meg kell szűnnie.

Ne végezz talpmasszázst a következő esetekben: ha lázad, véralvadási rendellenességed, mély vágásaid, lábsérülésed vagy olyan krónikus betegséged van, ami az utóbbi időben súlyosbodott.

A talpat 5 zónára lehet osztani. Mindegyik zóna megfelel a test egyes területének és az ott található szerveknek.
Első zóna

Ezek a pontok mindkét talpon ugyanott találhatóak. Páros szerveknél – pl. a szem vagy a fül – a bal és a jobb talp megfelel a szerveknek a testen való elhelyezkedésének.
Második zóna

A második zónában lévő szív nyomáspontja a bal talpon található. Ezt érdemes masszírozni, amikor nagyon izgatottnak vagy stresszesnek érzed magad.
Harmadik zóna

Eltérő pontok találhatók a jobb és a bal talpon.
Negyedik zóna

Az aktív pontok mindkét talpon ugyanott találhatók.
Ötödik zóna

Az ötödik zóna pontjai mindkét talpon ugyanott helyezkednek el. forrás