Menü Bezárás

10 fiú után végre lánya született egy édesanyának

Néha, ha igazán szeretnél valamit, egyszerűen csak addig kell próbálkoznod, amíg végül sikerül. Bármi is legyen a kitűzött cél, ki kell hoznod magadból a maximumot, és feszegetned kell a határokat, hogy elérd, amit szeretnél. Na de vajon ez a gyerekvállalásra is érvényes? Mi történik például akkor, ha mindenáron szeretnél egy kislányt, de csak fiaid születnek?

Csak feltételezhetjük, hogy ez volt a helyzet Alexis Brett 11 gyermekes édesanya esetében, aki 10 fiúnak adott életet, mielőtt végre kislánya született volna. Három évvel ezelőtt megszületett a család tizedik gyereke, a kisfiú a Rothagaidh nevet kapta. Ezzel Alexis lett az első anyuka Nagy Britanniában, akinek egymás után 10 fiúgyermeke született.

2019-ben azonban váratlan meglepetésben volt részük. A család legfiatalabb tagja egy kislány, akit Cameronnak neveztek el. Így Alexis 39 éves korában már 11 gyerek édesanyja, és hihetetlenül boldoggá teszi őt a családja. 8 hihetetlen várandóssággal teli év áll mögötte.

A legidősebb fiú 18 éves, a legfiatalabb családtag, és egyben az egyetlen kislány pedig 1 éves – ő 2019 augusztus végén született. Alexis minden gyerekét egyformán szereti, ahogy az egy szülőtől várható is. Az utolsó terhességet nem tervezték ugyan, de az édesanya elégedett a családjával, és azt mondja, most már nem szeretne több meglepetést.

„Nem lesz több gyerekünk.” – mondta. „Tudom, hogy a legutóbb is ezt mondtam, de most komolyan is gondolom. Úgy szeretem a családomat, ahogy most van.”

Arról is mesélt, hogy egyesek gyorsan ítéletet mondanak felette nagy családja miatt: „Vannak, akik úgy gondolják, biztosan segélyekből élünk, de ez nem így van. Davidnek jó munkahelye van, így nem is lennénk jogosultak a teljes gyermektámogatásra.”

Alexis otthon van a gyerekekkel, napjában hétszer porszívózik, és hetente 49 adag ruhát mos. Most is keményen dolgozik, de hamarosan szeretne visszatérni régi munkájához is fitneszoktatóként.