Szerelmes bárki lehet – de csak kevesen képesek megőrizni az érzéseiket és a kapcsolatukat

Amikor szerelmesek leszünk, az nem választás kérdése, hanem az események olyan láncolata, amelyet nem tudunk irányítani vagy megállítani. A szeretet megtartása azonban választás kérdése, amit vállalnod kell. Mindenki megtapasztalja a szerelmet, még ha különböző módokon is.

Van, akivel lassan történik meg, és van, akinél csak egy pillanat kérdése az egész. Egy pillantás. Egy ártatlan érintés. Egy órákon át tartó telefonhívás. Csak ennyi kell hozzá, és máris fülig szerelmesek vagyunk.

Beleszeretni valakibe a legegyszerűbb dolog egy kapcsolatban

Leírhatatlan érzés, amikor találkozol valakivel, akivel összeilletek, ilyenkor az a benyomásod, hogy egész világokat fedeztél fel. Hihetetlenül izgalmas érzés, amikor először nyitod meg a szívedet valaki előtt, és sebezhetőnek mutatkozol előtte. Ezek a pillanatok és érzések mind egyediek és különlegesek. Soha nem történik meg kétszer ugyanúgy.

Azonban megőrizni a szeretetet – ez már választás kérdése. Olyan döntés, amely minden nap munkát és odaadást igényel. Könnyű beleszeretni egy partnerbe, ha az illető okos, gyönyörű, vicces.

De fenntartani ezt a szeretetet már nem olyan könnyű feladat. Az első lelkesedés gyorsan elmúlik, a lepkék gyorsan szétrebbenek a gyomrodban. Ami megmarad, két tökéletlen ember, akik módot keresnek arra, hogy megtartsák ezt a kapcsolatot, és továbbra is szeressék egymást.

Már nincs miről beszélnetek, mert már mindent elmondtatok egymásnak a világon. Azon kapod magad, hogy mindig ugyanazokról a dolgokról beszélsz a kedveseddel, és a belső vonzerő, ami olyan hihetetlenül erős volt az elején, fokozatosan gyengül.

Mindez apróságokkal kezdődhet: a párod elfelejtett egy évfordulót vagy egy emlékezetes pillanatot, vagy már nem olyan gondoskodó, mint az első napokban volt.

Az idő múlásával a dolgok sokkal rosszabbra is fordulhatnak: kiabáltok egymással, megbántjátok egymást, megharagszotok a másikra. Aztán jön a megbánás, de már nem tudjátok megváltoztatni, ami történt.

Senki sem tökéletes.

Az idő múlásával rájössz, hogy az a személy, akibe beleszerettél szintén tökéletlen. Ez elkerülhetetlen. De mindannyian a saját hibáinkkal és hiányosságainkkal lépünk be egy kapcsolatba.

Azok az emberek, akik szeretik egymást, megértik ezt. A szerelem valódi lényege, célja, hogy a párunk minden jó tulajdonságát és hibáját szeressük.

A szerelem mindent lát, mindent érez, jót és rosszat egyaránt. Ha igazán szeretsz, nem adod fel, amikor rosszra fordulnak a dolgok. Úgy döntesz, hogy megérted, támogatod, kiegészíted a kedvesedet. Olyannak szereted amilyen, elfogadod a jót és a rosszat egyaránt. A szerelmet választod, és úgy döntesz, megtartod azt. Mert szeretsz!