Sose feküdj le haraggal a szívedben, mert sem a lelkednek, sem a testednek nem teszel jót!

Haraggal lefeküdni az egyik legrosszabb dolog, amit a lelkünkkel és a testünkkel művelhetünk.

Napközben elegendő idő áll rendelkezésünkre, hogy megfelelőképpen feldolgozhassuk a negatív élményeket és érzelmeket, viszont ha feldúlt lelkiállapotban hajtjuk nyugovóra a fejünket a rossz álmok mellett még sok más rosszat okozunk saját magunknak.

1. A düh rontja az alvás minőségét

Köztudott, hogy a stressz és az erőteljes érzések az „üss vagy fuss” reakciót váltják ki belőlünk, ez pedig nagyban megnehezíti a pihentető alvást. Éjszaka akár többször is megébredhetünk, és egyes tanulmányok szerint ezek a felriadások csak még több feszültséget szülnek bennünk.

2. Haraggal álomra hajtani a fejünket veszélyes az egészségünkre nézve

Az éjszakai alvás során regenerálódik a szervezet, raktározódnak és dolgozódnak fel az élmények és emlékek és stabilizálódnak az érzelmeink. Ám a stressz és a düh meggátolja ezeket a folyamatokat, sőt elősegíti a stressz hormonok túltermelődését is. Ez ráadásul hosszútávon inszomniát is előidézhet, vagy rosszabb esetben a depresszióra való hajlamok is felerősödhetnek.

3. Sokkal nehezebben dolgozzuk fel az adott helyzetet

Alvás során a napi történések egy része átkerül a hosszú távú memóriába, így a negatív élmények és érzések is jó eséllyel kötnek ki ott, ami aztán jócskán megnehezíti azok feldolgozását.

4. A düh megöli a párok közötti intimitást

Az este mindig is a meghittség és az intim pillanatok időszaka. Ilyenkor jut igazán időnk a másikra és a legtöbben ilyenkor bújnak ágyba a párjukkal. Viszont a meghitt estéket rögtön tönkre vághatja, ha előtte egy kiadósat veszekszünk a párunkkal és mérgünkbe a fejünkre húzzuk a takarót és kifele fordulva duzzogunk.

5. Elhidegíthet bennünket azoktól, akiket szeretünk

Sose lehetünk annyira feldúltak, hogy haraggal a szívünkbe hajtjuk álomra a fejünket, hiszen ez csak egy pillanatnyi állapot. Inkább vegyük a fáradtságot és beszéljük ki magunkból a frusztrációnkat, mondjuk el a másiknak, hogy mit kellett volna másképp tegyen, és békéljünk meg.

Veled történt már meg, hogy haragosan hajtottad álomra a fejed?