Sok embert hallottunk már szájharmonikán játszani, de ez a gyerek egyszerűen zseniális! – VIDEÓ

A szájharmonika az egyik olyan hangszer, mely soha nem megy ki divatból, és nem veszíti el a varázsát. Bármilyen műfajban lehet kiváló zenei eszköz, csodálatosan idomul az alapdallamhoz. Az alábbiakban egy klasszikus zenei darabot hallhatunk szájharmonikával.

leung_pak2

Leung Pak, a 13 éves kisfiú tudja csak igazán, hogy miben rejlik a szájharmonika titka, és ezt megfelelően elő is tudja csalogatni. A gyerek profi módon bánik a hangszerrel, közben pedig egyáltalán nem zavarja, hogy egy klasszikus zongora az “ellenfele”.

A kisfiú nemrég megnyerte a kínai Hangzhoug zenei fesztivált, most egy klasszikus darabban is bizonyíthat. George Gershwin Kék rapszódiája egy kivételes zenemű, azonban nem túl könnyű tökéletesen előadni.

Leung bizonyított: sok gyakorlás, odafigyelés, kitartás és tehetség szükséges ahhoz, hogy valaki igazán profi legyen. A kisfiút zongorán a közismert művész Chan Shek-lun kíséri.

A szájharmonika Kína egyik legősibb hangszere, már ezer évvel ezelőtt is ismerték és használták, azóta pedig semmit sem veszített varázsából.