Pszichológus: „Életed legnehezebb perceiben brutál jól kell kinézned, csakis így élheted túl.”

Anna Kiryanova népszerű pszichológus, író és TV-műsorvezető a hazájában, Oroszországban. Az ő nevéhez kapcsolódnak A halottak ébredése és a Sorni-Nai vadászat című regények, valamint az Ananász a pezsgőben és a Fajtánk című könyvek, történetekkel és versekkel.

A kötetei és a közösségi médiában megosztott bejegyzései az élet megpróbáltatásairól szólnak. Olvasói szerint, a szavai sebeket gyógyítanak, reménnyel töltik meg a szíveket, más fényben tüntetik fel a hétköznapi gondokat, és helyes következtetések levonásához vezetnek.

Kiryanova azt állítja, bármennyire is rosszul menjen sorunk, bárhogy is szenvedjünk, fontos, hogy jól nézzünk ki, hogy elegánsak, stílusosak maradjunk, már ha pénzre, figyelemre, tiszteletre és elismerésre vágyunk.

Ez kissé képmutatóan hangzik, de bármennyire is meghökkentő, a módszer működik: egy olyan személy, aki ócska, kopott ruhákba öltözködik, kevésbé lesz sikeres.

Egy pszichológus be is bizonyította Kiryanova állítását. Drága, puccos ruhát öltött magára, és megjátszotta, hogy ellopták a pénztárcáját. A járókelők ugyan nem ismerték őt, mégis azonnal a segítségére siettek, pénzt is felajánlottak neki taxira. Másnap azonban, a pszichológus egy másik zsúfolt városrészben próbált ismét szerencsét. Ezúttal régi, elnyűtt öltözékben mutatkozott. Alig akadt egy pár ember, aki a segítségére sietett, és senki sem ajánlott fel neki pénzt taxira.

Egy híres zenész, aki egyébként pompás összegeket zsebel be a koncertjein, utcai fellépésre szánta el magát. Szakadt farmer és egy régi blúz volt rajta. Kevesen álltak meg, hogy meghallgassák az előadását, és azon a napon mindössze 32 dollárt keresett.

Mert ilyen a társadalom.

Ha a külsőnk szegénységről és kudarcról árulkodik, legjobb esetben az emberek megsajnálnak, de a legrosszabban egyszerűen csak elkergetnek, mert nem szeretik azokat, akik már a megjelenésükkel lerombolják a hangulatot.

Tehát, minden körülmények között meg kell őrizned a jó kinézetedet! Minden azon múlik, mennyire akarsz elérni valamit, és mi az a valami, amit meg szeretnél valósítani. Az Egyesült Államok jelenlegi elnöke, Donald Trump azt nyilatkozta az egyik interjújában: „Ahhoz az álláshoz öltözzetek, amit meg akartok szerezni, nem ahhoz, amelyet betöltötök.”

Sajnos ez a világ egyáltalán nem jó a szegényekkel szemben, de ezt a hasznunkra tudjuk fordítani, és motiváló erőként itathatjuk be az életünkbe, hogy mindig, minden körülmények között adjunk a megjelenésünkre és a méltóságunkra.