Miért fog ki szinte mindenkin ez a bosszantó rejtvény? Eláruljuk a trükköt!

Bizonyos típusú fejtörőknek direkt az a nem titkolt célja, hogy mindenkit jó alaposan behúzzanak a csőbe, aki megpróbálkozik a megoldásukkal. Megesik, hogy ez annyira jól sikerül egy-egy rejtvény esetében, hogy konkrétan az egész internet népét sikerül megtévesztenie. A titok abban rejlik, hogy ezek a feladványok első ránézésre pofonegyszerűnek tűnnek, amivel hatékonyan eltereli az emberek figyelmét, és emiatt kapásból rávágnak egy helytelen megoldást.

Nem szeretnénk, ha ti is ebbe a hibába esnétek, ezért most előre felkészítettünk titeket. Bár azt hozzá kell tennünk, hogy mi is a fentiek tudatában voltunk, ám mégsem jártunk sikerrel a most következő fejtörő esetében, ami nagyon gyorsan elterjedt az interneten annak köszönhetően, hogy rajtunk kívül még nagyon sok emberen fogott ki.

Tehát a feladat egyszerű: Számold össze, hogy szerinted hány lyuk található az alábbi képen látható pólón!

602m7845z6101389o7650101b238s75101a5873-2.jpg

A leggyakrabban elhangzó válasz a 2, 4 és 6 volt, de eláruljuk, hogy egyik sem helyes.

Vegyük csak szépen sorra, hogy miért nem. Ugyebár látható 2 szakadás a pólón, ami kapásból 4 lyukat jelent, ugyanis elől is található 2 lyuk, és a hátán is van 2 lyuk, ugyanis láthatjuk, hogy teljesen át van szakadva.

Ezzel azonban még nem vagyunk meg, mivel lyuknak számít a nyakrész, a karoknak, és a törzsnek szánt nyílás is a deréknál, ahol belebújunk. Tehát ezek is plusz 4 lyukat jelentenek, amivel összen 8 lyukat számoltunk össze, ami történetesen a helyes megoldás.

Tehát 8 lyuk található a pólón.

Nektek sikerült magatoktól rájönni a helyes megfejtésre? Ha igen, akkor gratulálunk, ugyanis teljes joggal lehettek büszkék magatokra!