Miért egészséges a lila krumpli? Ha megtudod, te is minden nap fogyasztani fogod!

A lila burgonya mostanában kezd egyre szélesebb körben terjedni Magyarországon is, de azért vannak akik még mindig kissé gyanakodva néznek rá. Nem kell elrettentsen a fura színe, vásároljunk nyugodtan belőle, hiszen nagyon egészséges.

Miért egészséges a lila krumpli? Ha megtudod, te is minden nap fogyasztani fogod!

A lila burgonya, a megszokott fehér-, és piros krumplikkal ellentétben sokkal diétásabb, így azok is nyugodtan fogyaszthatják, akik fogyókúrázni szeretnének. Igaz, hogy nem túl olcsó, de ha megtudjuk, hogy mennyire egészséges, már rögtön nem fogjuk sajnálni érte azt a plusz pénzt.

Nagyon magas a C-vitamin, vas, kalcium, kálium, fehérje, rost és szénhidrát tartalma.

Csökkenti a vérnyomást, és megszabadít a plusz kilóktól

Ez a csodálatos zöldség erősíti az immunrendszert, elősegíti a zsírégetést, megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Egy kutatás alapján kimutatták, hogy azok a magas vérnyomással küzdő emberek, akik naponta kétszer (párolt, vagy főtt formában) lila burgonyát fogyasztottak, egy idő után sokkal kedvezőbb vérnyomási értékekről számolhattak be.

Az is pozitív eredménynek számított, hogy bár látszólag sok krumplit fogyasztottak, mégsem gyarapodott a testsúlyuk. A lila burgonya antioxidáns tartalma miatt az egyik leghatékonyabb természetes vérnyomáscsökkentő.

Megakadályozza a rákos sejtek kialakulását

A lila burgonya nagyon sok antioxidánst tartalmaz, ezek közül is az egyik legfontosabb, az antocianin igen nagy százalékban található meg benne. Ez biztosítja a lila élelmiszerek, mint például a szeder, szőlő, áfonya, cékla jellegzetes, erős színét. Az antocianin fontos szerepet játszik a rákos sejtek kialakulásának megelőzésében.

Forrás