Mennyire tudsz megbocsátani? Ez a tulajdonságod a csillagjegyedtől is függ!

Vannak akik nagyon haragtartóak, míg mások hamar elfelejtik a történteket, tudják, hogy nem éri meg mérgelődni. Nagyanyáink úgy tartották, hogy soha, egyetlen nap sem szabad haraggal a szívedben lefeküdni.

Kos

Tisztában van vele, hogy egy kapcsolat nem mindig csak fenékig tejföl, hanem vannak benne nehezebb időszakok is. Amilyen gyorsan felkapja a vizet, olyan gyorsan meg is nyugszik, csak egy kis egyedüllétre van szüksége. Jó néven veszi, ha értékelik, hogy mennyire megbocsátó és odaadó.

Bika

Nagyon makacs, és nem szívesen ismeri be, hogy ő is tévedhet. Ha nem úgy sültek el a dolgok, ahogy elképzelte, akkor kell hagyni, hogy magától rájöjjön, hogy hibázott. Csak akkor tud megbocsátani, ha elmondod neki, hogy tévedni emberi dolog, és attól még nagyon szereted.

Ikrek

Kiváló kommunikációs képességgel rendelkezik, és ehhez hozzátartozik az is, hogy konfliktuskerülő. Ha tévedett, nem védekezik, magyarázkodik, hanem simán bocsánatot kér, és kész. Tudja, hogy az élet nem csak fehér és fekete, hajlandó megismerni más nézőpontokat is.

Rák

Nagyon érzelmes, ha valaki megbántja, akkor sokáig szenved. Fontosnak tartja a megbocsátást, de mégis nehezen teszi meg az első lépést. Ha érzi azt, hogy nem akarták megbántani, fontos és szeretik, akkor könnyebben meg tud bocsátani. Ez az egyetlen módja annak, hogy újra biztonságban érezze magát, és ne az ellenséget lássa másokban.

Oroszlán

Körültekintően válogatja meg az ismerőseit, ha valaki megbántja, akkor annak nehezen bocsát meg. A legjobban akkor szenved, ha valaki olyan bántja meg, akit szeret, és magát hibáztatja a történtekért. A súlyos esetekben csak akkor bocsát meg, ha bebizonyosodik, hogy ez egy egyedi dolog volt, és többé nem fordul elő.

Szűz

Bár eléggé nagy kritikus hírében áll, azonban neki sincs jégből a szíve. Vita esetén mindig inkább a közösnevező megtalálására törekszik, nem szereti, ha valaki kifogásokat keres. Akkor tud csak megbocsátani, ha beigazolódik, hogy a dolgok nagyban megváltoztak. Ha nem látja a változást, akkor soha sem fog megbízni többé.

Mérleg

Utálja a konfliktusokat, éppen ezért inkább homokba dugja a fejét. Ha már a helyzet nagyon elmérgesedett, úgy csinál mintha mi sem történt volna, de nem kér bocsánatot. Soha nem fogja kezdeményezni a hosszas, problémamegoldó beszélgetéseket, inkább megvárja, míg leülepednek a dolgok.

Skorpió

Egyáltalán nem garantált a Skorpió esetében a megbocsátás, éppen ezért ajánlott nagyon óvatosan beszélni vele. Ha valaki megbántja, nagyon sok időre van szüksége ahhoz, hogy meg tudja emészteni a történteket. A szíve mélyén azonban soha nem változik meg a véleménye, inkább csak megpróbál jó képet vágni.

Nyilas

Ha súlyos oka van rá, akkor nem bocsát meg egykönnyen. Keményen reagál a konfliktusok esetén, azt sem bánja, ha szenvedni lát valakit, aki szerinte megérdemli. Csak nagyon kivételes helyzetekben bocsát meg, ezért mindig érdemes vele őszintének lenni.

Bak

Nagyon makacs természete van, és igen nehezen ad második esélyt. Egyáltalán nem érdekli, ha valaki kifogásokkal vagy különböző magyarázatokkal áll elő. Neki az a fontos, hogy a vétkes beismerje bűnét, és piedesztálra emelje őt. Büszkesége nagyobb annál, hogy bocsánatot kérjen, nem pazarolja az idejét a probléma megbeszélésére.

Vízöntő

Fontos számára az igaz és őszinte barátság, ha valaki megbántja a hozzá közelállók közül, akkor sokáig szenved. Ha valaki bocsánatot is kér, még nem lágyul meg a szíve, sok idő kell neki, míg újra képes lesz bízni. A lelki sebei későre gyógyulnak be, és akkor sem biztos, hogy újra felhőtlen kapcsolatot tud kialakítani.

Halak

A Halak is megértő és empatikus. Még ha nem is érti pontosan, hogy mi történt, mindig ad egy második esélyt az embereknek. Mivel igen intenzíven éli meg mind a pozitív, mind pedig a negatív érzelmeket, nehezen tud újra bízni az emberekben. Könnyen átveszi mások érzéseit, és nem mindig segít egy egyszerű bocsánatkérés, sokszor a bűntudat és a csalódottság erősebb bármi másnál.