Megérted, hogy hol hibázol: 10 szokás, ami a boldog párok életéből hiányzik!

Tudd meg, hol hibázol! 10 szokás, ami a boldog párok életéből hiányzik!

A boldogságra nem létezik egy általános és örök érvényű szabály, viszont van néhány olyan dolog, amely elengedhetetlen a kiegyensúlyozott párkapcsolathoz.

Az alábbi lista segíthet abban, hogy megtudd, hol hibázol!

1. Ne panaszkodj a kapcsolatodról a szomszédoknak, ismerősöknek!

Minden kapcsolatban vannak problémák, de igazából ez még nem ok arra, hogy fűnek-fának beszélj erről. Ha kitárgyalod a személyes problémáidat, akkor elveszted a partnered bizalmát. A nehézségeket ti magatok kell megoldjátok!

2. Ne hasonlítsd magad másokhoz!

Ha elégedett vagy a párkapcsolatoddal, akkor mindent elfogadsz, úgy szereted a párod, amilyen. Teljesen felesleges másokhoz hasonlítsd a kapcsolatodat, mert sosem tudhatod, hogy milyen nehézségek zajlanak a háttérben. Bízz a saját erődben, és a kapcsolatod teljességében.

3. Ne hibáztasd a partneredet a közös problémákért

Jegyezd meg: a saját érzéseidért és döntéseidért egyedül te vagy a felelős. Soha ne a partneredet hibáztasd, ha te nem érzed jól magad a kapcsolatban. Ha nem tudsz kijönni egy nehéz helyzetből, akkor kérj külső segítséget, ne a párodat okold a helyzetért.

4. Nem kell túl komolyan venni semmit

Az élet tele van meglepetésekkel, minden állandóan változik, a kudarcok még nem feltétlenül jelentenek tragédiát. Próbáld egy kicsit lazábban venni a dolgokat, élvezd ki maximálisan a boldog pillanatokat. Nevess, tölts minél több időt együtt a szeretteiddel.

5. Kerüld a kritizálást

Senki sem szereti, ha kritizálják, mindahányszor negatív véleménnyel illeted a párodat, elégedetlenségedet fejezed ki, így egy vékony repedés keletkezik a kapcsolatotokban. Próbáld másképp, kevésbé agresszívan elmondani a véleményed, és sokkal ritkábban, mint eddig.

6. Ne hagyd figyelmen kívül a pénzügyi problémákat!

A legszilárdabb kapcsolatot is meg tudják ingatni a pénzügyi problémák! Minél előbb próbáljátok közösen megoldani az anyagi nehézségeket, mert különben nincs az a szerelem, ami túléli. Később, ha elmérgesedik a helyzet, már nem fogtok tudni harag nélkül beszélni egymással.

7. Ne próbálj a partnered gondolatából olvasni!

Az egyik legfontosabb dolog egy párkapcsolatban az őszinte kommunikáció. Mondd el, hogy mit gondolsz, mit érzel, mit szeretnél, ne várd, hogy a partnered kitalálja, és ez fordítva is jó lenne, ha így működne. Minél jobban megbíztok egymásban, annál őszintébb és akadálymentesebb lesz a kapcsolatotok.

8. Várd ki a megfelelő pillanatot!

Az őszinte és fontos beszélgetéseket mindig a megfelelő időben kezdeményezd, például vezetés közben soha ne akarj komoly dolgokról dönteni.

9. Ne hozz példákat a romantikus filmekből!

Soha ne hasonlítsd magad azokhoz, akiket a képernyőn látsz. Óriási a különbség egy meredezett film, és a valóság között, a vásznon minden csodálatos, az életben pedig nap, mint nap nehézségekkel szembesülünk. A boldog párok soha nem követnek hamis illúziókat.

10. Ne legyenek titkaitok egymás előtt!

A titkolózás az elhidegülés egyik legfőbb oka. A bizalom nagyon törékeny, pillanatok alatt elillan, és nehezen szerezhető vissza. A legjobb egy párkapcsolatban a kölcsönös őszinteség.