Kúráld magad sósvízes lábfürdővel!

Otthon, nagyon egyszerűen elvégezhető. Nagyszüleink elfeledett praktikája a meleg, sós lábfürdő. Évente két kúra javasolt.

Évente két kúra javasolt, kúránként 8-10 alkalom, heti 3-szor, alkalmanként 30 percen keresztül.

Az ülő foglalkozást végzők ödémáit gyakorlatilag eltünteti a kezelés. Lábdagadásos, visszeres panaszokra is hatásos.

A meleg víz és a só együtt felélénkíti a fáradt láb vérkeringését és egész szervezetet stimulálja.

Fontos, hogy a só természetes, adalékmentes legyen, és a víz is lehetőség szerint tiszta forrásból származzon. Ha tud, vásároljon parajdi vagy dézsi sót, azt használja a kúrára is, és csak azzal főzzön, csak azt használja étkezésre!

Edénytől függően 3-4 liter 40 C fokos 10%-os sós vizet készítsünk. Este, vacsora után legalább két órával, tegyük lábainkat a tálba, a víz érjen a bokákig, és hagyjuk, hogy jól melegedjünk át, táguljanak a talp pórusai. A szervezet nagytakarításával felérő terápiának nincsenek mellékhatásai.  Az anyagcserezavarok, a magas vérnyomás, az emésztőrendszeri gondok, a gyulladásos folyamatok tünetei 7-8 alkalom után érezhetően mérséklődnek.

Használhatunk gyömbért is, ha különleges lábfürdőt szeretnénk: szeleteljünk fel egy darab gyömbérgyökeret héjastól, és főzzük meg kb. 20-25 perc alatt, majd ha elviselhetően melegre hűlt, akkor ebbe áztassuk a lábunkat úgy negyed órára. Ez még a lábfájósoknak is kiváló, ugyanis gyulladáscsökkentő hatása van.