Íme 8 bizonyíték arra, hogy tényleg a kutya az ember legjobb barátja

Az ember és a kutya barátsága hosszú évezredekre nyúlik vissza. A régi időkben a kutya és az ember közötti kapcsolat olyan kölcsönösségen alapult, hogy élelem fejében a négylábúak őrző-védő feladatokat láttak el. Az évezredek alatt ez a viszony nagy változáson ment keresztül. Bár ma is sok kutya lát el őrző-védő feladatot, emellett jelentősen nőtt a kedvtelésből, házikedvencként, családtagként tartott kutyák száma. Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a kutyák az ember leghűségesebb társai.

Az I heart dogs összeállításából kiderül, miért lehetünk hálásak kutyáinknak.

1. Önzetlenül szeretnek

Az életben kevés olyan biztos dolog van, mint a kutyánk szeretete. Feltétel nélkül szeret és fogad el minket, legyünk bármilyenek is. Nem számít, hogy a társadalmi ranglétrán hol állunk, milyen a családunk, az anyagi helyzetünk, vagy a külsőnk, neki tökéletesek és csodálatosak vagyunk. A nap fénypontja számára az, amikor az imádott gazdája hazaér, és elhalmozhatja őt határtalan szeretetével.

2. Felvidítanak

Mintha a kutyák is tudnák, hogy a nevetés gyógyít, ellazít, oldja a stresszt. Az eszköztárukban számos nevetésre okot adó szokás, és furcsaság is megtalálható. Minden mókában benne vannak!

3. Elfoglaltságot biztosítanak

A magány és a céltalanság legjobb ellenszere a kutyatartás. Egy kutyáról gondoskodni kell, ami felelősséggel jár. Sétáltatni, etetni, szeretni kell őket. Nem engedik, hogy önsajnálatba süllyedjünk. Egy kutya mellett aktívnak kell maradni. Egy kiadós séta a legönzetlenebb baráttal mindenki lelkének jót tesz.

4. Aktívabbá tesznek

A városi kutyatartók minden nap sétálnak, ezáltal biztosítva van a napi testmozgásuk is, időjárástól függetlenül. Így még a kevésbé egészségtudatosan élők is sokat tesznek egészségükért. Az így együtt töltött idő pedig boldogság kutyának és gazdájának egyaránt.

5. Számíthatunk rájuk

Ők azok, akik mindig ott vannak, amikor szükség van rájuk. Teljes figyelmet szentelnek nekünk, bármikor ráérnek. Felvidítanak és megnevettetnek. Kiönthetjük nekik a lelkünket, ők biztosan végighallgatnak minket, és megőrzik titkainkat.

6. Megnyugtatnak

Néha szavakra sincs szükség. A kutya simogatása az oxitocin nevű hormon termelődését segíti az agyban, ezáltal csökken a stressz. Egy meleg szempár, puha bunda, ismerős szuszogás a legnehezebb helyzetekben is segítséget jelent.

7. Mindig örömmel fogadnak

Ki ne vágyna folyamatosan boldog, örömteli fogadtatásra? Nos, ha kutyánk van, ebben a csodában minden nap részünk lehet. Nincs más olyan élőlény, aki annyira kitartóan, ugyanolyan örömmel és feltétel nélküli rajongással örülne a viszontlátásnak, mint a kutyánk.

8. Védelmeznek

A kutyánk biztonságérzetet nyújt. Védelmez minket, a családtagjainkat, és az otthonunkat is. Mindent megtenne értünk, akár az életét is feláldozná, ha ezzel megmenthetne minket. Óvnak, vigyáznak ránk, amiért igazán hálásak lehetünk. Ezeket a tényeket végiggondolva egyáltalán nem túlzás az az állítás, hogy a kutya az ember legjobb barátja.