Így maradnak boldogok azok a párok, akik egész életükben együtt voltak

Az élettapasztalat sokat elárulhat az egyik legmélyebb és legszebb érzésről: a szerelemről. Bár nehéznek tűnhet hosszú évekig fenntartani és táplálni ezt az érzést, mégis lehetséges, ha szem előtt tartunk néhány egyszerű „szabályt”. Azok a párok, akik évtizedek óta egymás mellett vannak, és megfogadták ezeket a tanácsokat, bizonyítékul szolgálnak arra, hogy a szerelmet igenis lehetséges életben tartani.

Lássuk, mit ajánlanak azok, akik egy életen át boldogan éltek a párjukkal.

Mindig legyetek egy csapat

Mindig össze kell dolgoznotok, jóban és rosszban egyaránt. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy meg kell változtatnotok a nézőpontotokat – mindent párként, és nem különálló személyként kell látnotok.

Ne feledkezzetek meg a szórakozásról

Ha együtt tudtok nevetni valamin, az átsegít benneteket az élet nehéz helyzetein is, és megerősíti a kapcsolatotokat. Mindig találhattok okot egy kis szórakozásra, csak arra figyeljetek, hogy ne egymás kárán viccelődjetek.

A veszekedések teljesen normálisak

Feszült pillanatok elkerülhetetlenül vannak minden kapcsolatban. Meg kell tanulnod megérteni a párod álláspontját, meg kell tanulnod elemezni és elfogadni azt. Ne hagyd, hogy a harag tönkretegyen egy jó kapcsolatot – feltétlenül tisztelnetek kell egymást.

Hagyjátok el a komfortzónátokat

Keressetek olyan kihívást jelentő tevékenységeket, amiket kipróbálhattok együtt: valamit, amit még soha nem próbáltatok azelőtt, ami ámulatba ejt. Ez szorosabbra fűzi köztetek a köteléket, és életben tartja azt a bizonyos különleges szikrát.

A fizikai vonzalom is fontos

A belső szépség ereje persze hatalmas, de épp olyan fontos az is, hogy vonzónak találjuk a párunk testét. Természetesen nem kell szupermodellnek lennetek, de ha megpróbáltok egészségesek maradni, és tenni azért, hogy tetszetek egymásnak, az éppen elég.

A gyémántok nem számítanak

Nyilvánvalóan jó érzés mindenféle ajándékokat kapni a kedvesedtől. Az ajándék értékének azonban nincs jelentősége, mindaddig, amíg tiszta szívből és a lehető legjobb szándékból ered. A tárgyak csak tárgyak – de az érzések felbecsülhetetlenek.

Néha nem árt régimódinak lenni

Mielőtt belekezdenétek egy komoly kapcsolatba, nem árt, ha feltesztek magatoknak néhány kérdést a leendő párotokra vonatkozóan: „Vajon képes lesz gondoskodni a családunkról?” „Vajon jó szülő válik belőle?” – és ehhez hasonló fontos kérdéseket. Végül is a jövőtök függ ezektől, és tudnotok kell, mire számíthattok.

A barátaitok nem a legjobb bírái a kapcsolatotoknak

Ne keresd a barátaid jóváhagyását, ha a párkapcsolatodról van szó. Nekik megvannak a saját nézeteik az életről, és ezek nem feltétlen egyeznek a te nézeteiddel. Ezért inkább hallgass a saját megérzéseidre.

Vigyázzatok egymásra

Szeretni valakit, annyit jelent, hogy felajánljuk neki a lelkünk egy darabját, azt jelenti, hogy gondoskodunk arról, akit szeretünk. Ez nem azt jelenti, hogy birtokolni akarjuk a másikat, vagy kikövetelnénk a szeretetét, hanem azt, hogy odafigyelünk egymásra.

A te nagyszüleid vagy szüleid milyen tanácsokkal láttak el téged? Ők hogy tartják életben a szikrát? Forrás