Ha “igen”-el válaszolsz az alábbi 7 kérdésre, sokkal boldogabb vagy, mint gondolnád!

Mindig lesznek olyanok körülöttünk, akikről azt gondolod, hogy sokkal jobban megy a soruk, és biztosan boldogabbak is, mint te. Soha nem szabad másokkal összehasonlítanod magad, éld a saját életed úgy, hogy a lehető legboldogabb légy!

Ha az alábbi 7 kérdésre igennel válaszolsz, akkor hidd el, hogy igen boldog életet élsz, akkor is, ha nem mindig érzed úgy.

1. Azt csinálod, amit szeretsz, és ráadásul jó is vagy benne?

Minél inkább szereted, amit csinálsz, annál boldogabb leszel. Mindannyian jók vagyunk valamiben, keresd meg azt, amiben te is otthonosan mozogsz, képezd magad, hogy sikeres legyél, és boldog leszel.

2. Vannak igazi barátaid?

Minél több igazi barátod van, annál jobban érzed magad, és nő a biztonságérzeted is. Ha megkétszerezed a barátaid számát, a boldogságérzeted annyira fog nőni, mintha 50%-al növekedett volna a jövedelmed. Ha igaz barátaid vannak, sokkal hosszabb és boldogabb lesz az életed.

3. Szoktál hálás lenni?

A boldog emberek teljes figyelmükkel arra koncentrálnak, amijük van, és nem arra, ami hiányzik az életükből. Tanulmányok alapján azok a párok, akik nap, mint nap hálásak, sokkal kiegyensúlyozottabb kapcsolatban élnek. A hála hihetetlen magasságokba emeli a kapcsolatot, ez a fajta boldogság pótolhatatlan. A hála emlékeztet arra, hogy sok mindent elértél már az életben, amiért elégedett és büszke lehetsz.

4. Teszel azért, hogy elérd céljaidat?

Azok a célok, amelyekért nem teszel semmit, csak álmok maradnak. Tégy azért, hogy álmaid beteljesülhessenek. David Niven szerint azok az emberek, akik képesek megfogalmazni azt, hogy mit szeretnének, 19%-al elégedettebbek az életükkel, és 26%-al nagyobb az önértékelésük, mint azoknak, akik soha nem fogalmazzák meg céljaikat, és nem is tesznek értük egy lépést sem.

5. Szoktál segíteni másokon?

A pszichológusok szerint a szociális segítségnyújtás bizonyos esetekben sokkal pozitívabb hatással van arra, aki adja, mint, aki kapja. Ha eddig nem próbáltad, érdemes egyszer kipróbálni az önkénteskedést, hihetetlen boldogságérzéssel és energiával tölt fel. Növeli az önbizalmat, és emlékeztet arra, hogy másokhoz viszonyítva mennyire szerencsés helyzetben vagy.

6. Nem csak pénzért, hanem élményekért is dolgozol?

Természetesen mindenkinek az elsődleges célja a pénzszerzés, azonban időről-időre érdemes kipróbálni azt, amikor nem az a célod, hogy minél több pénzt tegyél félre. Ha folyamatosan boldog és elégedett akarsz lenni, gyűjts élményeket. Néha engedj meg magadnak egy kis szórakozást, feltöltődést, menj wellnessezni, vagy fizess be egy egzotikus utazásra. Meglátod, mennyire feltöltenek az élmények.

7. Nem aggódsz azért, hogy mit gondolnak mások rólad?

Amit mások gondolnak rólad, egyáltalán nem fontos, főleg azok véleménye nem számít, akiket nem is ismersz. Éld úgy az életed, hogy te jól érezd magad benne. Légy az, aki valójában vagy, ne az, akit mások elvárása szerint megalkotsz.