Ezért iszik minden bölcs és szép nő meleg vizet reggel

Úgy gondolod, hogy jó szokás reggel meginni egy pohár hideg vizet? Itt az ideje, hogy tisztázzuk ezt a kérdést, és megállapítsuk, mennyire ajánlott ez a szokás, mert a hőmérséklet függvényében a víz lehet nagyon jótékony, vagy teljesen hatástalan is.

Bizonyára minden ember érdeklődött már valaha a fiatalság megőrzése, a méregtelenítés és a fogyás titkai iránt. Azzal a ténnyel, hogy vizet kell innunk, a hagyományos orvoslás és a modern orvostudomány is egyetért. Azonban abban, hogy pontosan mikor, mennyit és milyen vizet fogyasszunk, már eltérnek a vélemények.

Ebben a cikkben a tradicionális, népi orvoslás tanácsait, az ájurvéda módszereit és a tibeti szerzetesek tanításait elemeztük. Úgy tűnik, hogy a tiszta víz a hosszú élet egyetlen igazi forrása, de tudnunk kell helyesen fogyasztani.

Közismert, hogy az emberi szervezetet 60-80%-ban víz alkotja. Felmerülhet bennünk a kérdés: akkor miért igyunk sok vizet? – azért, hogy életben maradjunk. A sok víz alatt nem egy bizonyos meghatározott mennyiséget kell érteni. Nem kötelező naponta 8 pohár vizet meginni. Legalábbis nincs olyan tanulmány, ami igazolná ezt. A hivatalos orvostudomány szerint annyit kell inni, amennyit akarunk, és amikor akarjuk.

A megivott víz mennyisége függ a nemtől, életkortól, testsúlytól, fizikai aktivitástól, környezettől, táplálkozástól, és sok más tényezőtől. Az amerikai Orvostudományi Intézet adatai szerint a férfiaknak körülbelül 3,7 liter, a nőknek pedig 2,7 liter folyadékra van szükségük naponta. Nem számít milyen formában juttatjuk be azt a szervezetbe: gyümölcslé, tea, leves, zöldségek vagy gyümölcsök fogyasztásával.

Azonban a keleti tanítások szerint az ifjúság titka a 40-45 fokos vízben rejlik. Nem forró és nem is egyszerűen csak langyos, hanem pontosan a megadott hőmérsékletű vízben. Úgy tartják, hogy a legrosszabb, amit csak tehetünk a szervezetünkkel, ha hideg, vagy egyenesen jeges italokat fogyasztunk.

A tibeti orvosok meg vannak győződve arról, hogy egy pohár meleg víz reggel éhgyomorra, 10 évvel is meghosszabbíthatja az életet. A meleg víz megöli az összes baktériumot, ami az éjszaka folyamán gyűlt fel a gyomorban. Kínában a gyerekeket már kiskorukban arra szoktatják, hogy evés előtt megigyanak egy pohár felmelegített vizet.

Az ájurvéda szerint, ha reggel ébredés után azonnal megiszunk egy pohár meleg vizet, megszabadulhatunk a migréntől, a magas vérnyomástól, a vérszegénységtől, túlsúlytól, ízületi gyulladástól és más betegségektől.

És valóban, a hideg víz nem felébreszti a szervezetet, hanem sokkolja azt, arra késztetve, hogy beindítsa azokat a jelzéseket, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az optimális szintre melegítsék a vizet a testünkben.

Így, ahelyett, hogy felszívná a tápanyagokat, a szervezet a hőmérséklet szabályozására pazarolja az energiáit. Ez pedig nem a legjobb módja a kalóriák elégetésének, sőt, ez az egyik legkevésbé ajánlott.

Íme, miért olyan jótékony a meleg (40-45 fokos) víz reggelente. Javítja a metabolizmust, tisztítja a vért, méregteleníti a szervezetet, az emésztőrendszer pedig fokozatosan, sokk nélkül indul be.

Ha mindennapi szokássá teszed, szebbé teheti a bőrödet, eltünteti a pattanásokat, különösebb erőfeszítés nélkül leadhatsz pár kilót, és normalizálódik a vérnyomásod.