Ez a nő szebbnek érzi magát, mint valaha, miután megbékélt ősz hajával

A haj őszülése az öregedési folyamat természetes része. De ha valakinek 21 éves korában őszülni kezd a haja, az egy rémálom lehet. A most 43 éves Sara Eisenman esetében pedig pontosan ezt történt: 21 éves korában hirtelen megőszült, és mivel sokáig nem tudta elfogadni ezt a tényt, hajfestékkel fedte el a szürke tincseket. Fiatal volt, egészséges és tele élettel, de a haja egyik napról a másikra megőszült.

Az arizonai lánynak nehezére esett elfogadni a tényeket, ezért hosszú ideig kéthetente festette a haját, és nem engedte, hogy bárki is láthassa a természetes hajszínét. 2008-ban, első lánya, Naomi születése előtt mindössze néhány órával is hajat festett, mert nem akarta, hogy a kórházban a látogatók meglássák szürke hajszálait.

Néhány évvel később azonban valami megváltozott. Miután második gyereke, Abe, megszületett, Sara elkezdte másképp látni a dolgokat. Abbahagyta a hajfestést, és elkezdte büszkén viselni szürke hajkoronáját. Szabadabbnak érezte magát, mint valaha.

Férje, Hanan, teljes mértékben támogatta, a barátai azonban nem voltak mind ennyire támogatók. Azt mondták neki, úgy fog kinézni, mint egy öreg boszorkány, de Sara kész volt bebizonyítani, hogy tévednek.

Az újjászületés volt a folyamat legjobb része. Sara másképp kezdett sminkelni, beszerzett egy halom sálat és hajpántot, és különböző színek viselésével kísérletezett. Hihetetlenül élvezte a dolgot.

A szürke haj elfogadása ugyan nem volt könnyű, de Sara végül elfogadta önmagát, és soha nem volt emiatt problémája. Nem veszített semmit, mindössze néhány hamis barátot, akik ítélkeztek felette.

Szabadnak és magabiztosnak érzi magát, ugyanakkor vonzóbbnak és gyönyörűbbnek, mint valaha. Ahelyett, hogy az öregedés miatt aggódnánk, meg kellene próbálnunk kihoznunk önmagunkból a legtöbbet. Sara pontosan ezt tette, és ez volt a legjobb döntés, amit valaha meghozott.

Sara nem az egyetlen, akinek nehézséget jelent elfogadni az öregedést, de a története sokak számára inspirációt nyújthat. 15 évébe került ugyan, de végül sikerült elfogadnia és megszeretnie ezüstszínű haját. Mindenkinek ugyanígy kellene tennie. Úgy kell szeretnünk önmagunkat, ahogy vagyunk.