Ez a könnyen elkészíthető saláta az egyik legjobb a máj méregtelenítésére!

Ellentétben őseinkkel ma egy igencsak stresszes, és környezeti szennyeződésekkel körbevett világban élünk. Sokkal több húst és zsiradékot és cukrot fogyasztunk, és nem eszünk elég zöldséget meg gyümölcsöt.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

A májunk felelős azért, hogy a szervezetünkbe jutó szennyeződésektől megszabaduljunk, feloldja a bejutó zsírokat és cukrokat. Fontos szerepet játszik a fehérje anyagcserében és a vitaminok tárolásában is.

Az ajurvédikus orvoslás szerint a máj méregtelenítése elengedhetetlen. Ha nem működik megfelelően a májunk más problémák is felléphetnek a szervezetben, mint például emésztési zavar, lassú anyagcsere, gyulladások, allergia, arcüreg problémák, intoleranciák bizonyos ételekkel, italokkal szemben, puffadás, stb.

Hogy fenntartsuk a máj egészségét, fontos, hogy változtassunk étkezésünkön. Felejtsük el a vegyi anyagot, zsírt és cukrot tartalmazó ételeket.

Az is fontos, hogy időközönkét méregtelenítsük a májat. A következő saláta hatékonyan tisztítja meg egyik legfontosabb szervünket, és normalizálja működését.

Aszalt szilvás cékla saláta

Hozzávalók: 5 kicsi főtt vagy sült cékla, 1 csésze aszalt szilva, 3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj, 2 evőkanál szezámmag és lenmag keveréke, egy nagyon kevés só.

Elkészítés: A céklákat vágjuk kockára, az aszalt szilvát is daraboljuk fel. A magokat keverjük el olívaolajjal, majd öntsük a céklával elkevert aszalt szilvára.

A cékla nem csak nagyon finom, hanem segíti a máj optimális működését is. Az aszalt szilva csökkenti a gyomorsavat és megakadályozza a székrekedést, tisztít.