Elmúltál 40 éves? Akkor ez az 5 dolog többé már nem fog zavarni!

Ha betöltötted a 40. életévedet, akkor van egy remek hírünk: az életed java, annak minden csodájával, csak most kezdődik.

Tapasztalt vagy, eddig mind csak készültél az életre, de most már elég érett vagy ahhoz, hogy igazán tudj és merj is élni. Az erő és a bölcsesség most van meg benned a legegyenletesebb szinten, ami azt jelenti, hogy minden passzol ahhoz, hogy nagy dolgokat tudj megvalósítani.

És ha már elmúltál 40, akkor lássuk, hogy mi az az 5 dolog, ami már nem kell többé zavarjon!

1. Nem kell megfelelned másoknak

Tisztában vagy azzal, hogy mi a dolgod, felkészült és céltudatos vagy, ezért nem vagy már kitéve mások szeszélyeinek, vélemény diktatúrájának. Tedd azt, ami számodra a legfontosabb, a megfelelési kényszer 40 év felett már a múlté.

2. Nem kell eltűrnöd a mérgező személyeket a környezetedben

Eddig tűrted, de most már kimondhatod: elég volt! Elég volt abból, hogy mindig olyan embereknek segítettél, akik kihasználtak, és kigúnyoltak a hátad mögött, akik szinte szó szerint keresztbe tettek a céljaidnak, stresszt, kimerültséget, csalódást okozva. De most véget ér egy korszak, és új életet kezdhetsz, amelyben nincs helyük negatív erőket terjesztő energiavámpíroknak. Válaszd a boldogságot, válaszd azt az utat, amely elvezet a fényhez.

3. Nem fogod többé frusztráltnak érezni magad

Korábban bárhogy is igyekeztél, mindig volt legalább egy valaki, akinek nem tetszett amit csináltál, ahogy öltözködtél, ahogy főztél stb. És ez frusztrációt, elégedetlenséget váltott ki belőled.

Ady Bryany színésznő azt mondta, miután 40 éves lett, és vésd az eszedbe te is ezt: “Csak önmagam akarok lenni. És ha önmagam vagyok, akkor nem bánok semmit, amit teszek.” Bármilyen kritika is érjen, te csak mosolyogj, menj tovább, légy önmagad.

4. Már nem kell mindig kedvesnek lenned

Gyerekkorod óta arra neveltek, hogy légy kedves, udvarias, segítőkész, mosolyogj a bácsikra, nénikre, és köszönj hangosan. De most már 40 éves vagy, és el tudod dönteni, hogy ha valaki gonoszkodik, kétszínű, hazug, akkor azzal többé már nem fogsz kedves lenni, mert az illető egyszerűen nem érdemli meg. Ne játszd meg többé magad, légy kedves azokhoz, akik veled is kedvesek.

5. Nyugodtan mondj NEMET, ha úgy érzed

40 év felett vége a jópofizásnak, udvariaskodásnak, ezért ha meghívnak egy partiba, és neked nincs kedved elmenni, határozottan mondj nemet, és azért, mert megteheted.. Felnőtt ember vagy, azt teszel, amit csak akarsz.